Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επίσκεψη μαθητών του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων στο ΚΠΕ Τρικκαίων

08.03.2018 /

Την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης» που συμμετέχουν στα περιβαλλοντικά προγράμματα «Ληθαίος, το ποτάμι της πόλης μας: πηγή ζωής, δημιουργίας και έμπνευσης» και «Το νερό, νεράκι» επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τρικκαίων και παρακολούθησαν το πρόγραμμα του ΚΠΕ με τίτλο: «Ληθαίος, το ποτάμι της πόλης μας».
Αρχικά, οι υπεύθυνοι του ΚΠΕ υποδέχτηκαν τους μαθητές. Μετά από την αρχική γνωριμία των μελών της Παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ με τους μαθητές, ακολούθησε διαδραστική παρουσίαση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος. Στη συνέχεια, τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες κι έκαναν εργασίες εμπέδωσης του θεωρητικού μέρους. Οι μαθητές είχαν την τύχη να μάθουν πολλές πληροφορίες για τα γεφύρια των Τρικάλων, για την τωρινή τους κατάσταση και να δούνε παλιές φωτογραφίες γεφυριών που δεν υπάρχουν σήμερα. Επίσης, ενημερώθηκαν για τη χλωρίδα και την πανίδα του Ληθαίου.
Μετά το διάλειμμα οι μαθητές, κατά τη διάρκεια του οποίου ξεκουράστηκαν κι έφαγαν το σάντουιτς που τους προσφέρθηκε από το ΚΠΕ, μετέβησαν στις όχθες του Ληθαίου, στην περιοχή των Κουτσομυλίων, όπου, χωρισμένοι σε δύο ομάδες, εκπόνησαν δραστηριότητες, τα αποτελέσματα των οποίων παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν από την ομάδα.
Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι συνοδοί καθηγητές-συντονιστές των προγραμμάτων, Τσιοτινού Αθανασία και Τζανάκου Γεωργία εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στα μέλη του ΚΠΕ Τρικκαίων για τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία και την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση-οργάνωση του προγράμματος.