Σάββατο 03.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

To Επιμελητήριο Τρικάλων σε ευρωπαϊκή σύσκεψη για την πολιτιστική κληρονομιά

01.11.2018 /

O Πρόεδρος του Επιμελητήριου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλειος, συμμετείχε στη σύσκεψη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Mirabilia)», εκπροσωπώντας τα Ελληνικά Επιμελητήρια (με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Παβία της Ιταλίας στις 26 & 27 Οκτωβρίου.

Στόχος του δικτύου Mirabilia, είναι ο συντονισμός και η κοινή συνεργασία μεταξύ των επιμελητηρίων από όλη την Ευρώπη, αξιοποιώντας προγράμματα της Unesco και αναδεικνύοντας την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τα παραγόμενα προϊόντα, την γαστρονομία, τις τουριστικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας έτσι σε κοινές επιχειρηματικές δράσεις για την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών.

Στη σύσκεψη του δικτύου Μirabilia συμμετείχαν επιμελητήρια από Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Κροατία, Βέλγιο, Ουγγαρία και Βουλγαρία, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουνε, μεταξύ άλλων, απόψεις για τη δημιουργία κοινών δράσεων, το επιχειρηματικό μοντέλου το δικτύου, συμπράξεις με υπάρχοντα Ευρωπαϊκά δίκτυα/ οργανισμούς και μελλοντικά Ευρωπαϊκά project.

Στο τέλος της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 6 & 7 Δεκεμβρίου, στη Ματέρα της Ιταλίας, όπου και θα οριστικοποιήσουν τη δομή και το μοντέλο δράσης του Δικτύου.