Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με… άρωμα νεολαίας η ημερίδα για τα αρωματικά φυτά

12.05.2016

Με αρκετά νέα σε ηλικία άτομα, γέμισε σήμερα το απόγευμα η αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων, αφού το ενδιαφέρον των Τρικαλινών για την καλλιέργεια, την μεταποίηση και τις δυνατότητες εμπορίας Ελληνικών αρωματικών ήταν αρκετά μεγάλο.

Η σημερινή ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Πολλαπλασιαστικό υλικό, Καλλιέργεια, Μεταποίηση και δυνατότητες Εμπορίας» διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων
Εισηγητές της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η Δρ. Ελένη Μαλούπα – Διευθύντρια Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, Ερευνήτρια ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ,  καθώς και οι Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου – Γεωπόνος-Βιοτεχνολόγος, ΜΥΡΤΙΣ, μέλος ΕΑΦΦΕ με θέμα «Αρωματικά φυτά: προϋποθέσεις δημιουργίας επιτυχημένης μονάδας καλλιέργειας/μεταποίησης» και ο Δρ. Αθανάσιος Σαπουνάς – Γεν. Δ/ντης, Αγροτικά Πληροφοριακά Συστήματα – AGROSTIS με θέμα: «Πληροφορική στον Αγροτικό τομέα»

Το θέμα των αρωματικών φυτών και η μεταποίησή τους, ώστε αυτά ως προστιθέμενη αξία πλέον να διοχετευθούν σε εταιρίες καλλυντικών αλλά και σε φαρμακευτικές απασχολεί τον τελευταίο καιρό αρκετούς κατοίκους του νομού, που αναζητούν διέξοδο είτε σε νέες παραγωγές, είτε να κάνουν μια αρχή στον αγροτικό τομέα, ξεφεύγοντας της πεπατημένης των παραδοσιακών καλλιεργειών που δεν αρκούν πλέον να συντηρήσουν μια οικογένεια.