Κυριακή 10.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων του Δήμου Φαρκαδόνας το Επιμελητήριο Τρικάλων

06.03.2021 /

– Συνεργασία με την Περιφέρεια για τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής – Τη συνδρομή του κ. Γιαγιάκου για την αξιολόγηση των γεωλογικών φαινομένων ζήτησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας

Τη σεισμόπληκτη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Ο κ. Γιαγιάκος  από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πληγέντες επιχειρηματίες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής τονίζοντας την ανάγκη  να τύχουν της αμέριστης συμπαράστασης και συνδρομής από την Πολιτεία.

Κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην πληγείσα περιοχή,  ο κ. Γιαγιάκος συναντήθηκε, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κώστα Σκρέκα αλλά και με τον Πρόεδρο του  Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας  κ. Ευθύμιο Λέκκα ο οποίος ζήτησε από τον κ. Γιαγιάκο με την ιδιότητά του ως γεωλόγου να συνδράμει στο έργο της αξιολόγησης των γεωλογικών φαινομένων που ακολούθησαν των σεισμικών δονήσεων, πρόσκληση στην οποία αμέσως απάντησε θετικά ο κ. Γιαγιάκος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη συμφώνησαν από κοινού να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων της περιοχής.

Για το σκοπό αυτό ήδη έχει συνταχθεί το υπόμνημα με τα αιτήματα επί του οποίου θα επισκεφθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο κ. Γιαγιάκος στο γραφείο του τον κ. Μιχαλάκη για το συντονισμό των ενεργειών.

Μεταξύ των άλλων υπογραμμίζεται η ανάγκη για να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε: 

– Να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν οι επαγγελματικές τους στέγες,

– Να ανασταλούν οι πληρωμές των χρεών τους,

– Να προβλεφθεί επιδότηση των επιτοκίων δανεισμού στις τρέχουσες δανειακές τους συμβάσεις.

Ο κ. Γιαγιάκος και το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής Στέφανος Γιώτης είχαν σειρά επαφών με επιχειρηματίες της πληγείσας περιοχής με τους οποίους βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για την προώθηση των αιτημάτων τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

[fbcomments]