Κυριακή 28.05.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σε εκθέσεις για τον τουρισμό η Περιφέρεια Θεσσαλίας

10.01.2015

Ο κλάδος του τουρισμού παραμένει η σημαντικότερη πηγή προσέλκυσης επενδύσεων και συναλλάγματος για τη χώρας μας, συνεισφέροντας στην εθνική οικονομία και προσφέροντας  ταυτόχρονα  μια επιχειρηματική διέξοδο. Ο ελληνικός τουρισμός πραγματοποίησε νέο ρεκόρ αφίξεων μέσα στο 2014, γεγονός που δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας για διατήρηση της τόνωσης και ανάκαμψης του τουρισμού.

Με σύμμαχο λοιπόν την ανοδική πορεία του Ελληνικού Τουρισμού,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας  πανέτοιμη  οργανωτικά, προγραμμάτισε την συμμετοχή της σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις για το 2015, στις οποίες θα συμμετέχει σε συνεργασία τόσο με τον ΕΟΤ, όσο και με φορείς του τουρισμού της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εγκαινιάζει το 2015 μία νέα εποχή για την παρουσία της στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, υιοθετεί  μια  πιο ενεργητική προσέγγιση των εκθέσεων, όπου θα δίνεται περισσότερη έμφαση στην πρωτότυπη προβολή, στις δημόσιες σχέσεις και στην υλοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων. Στόχος της είναι οι διεθνείς εκθέσεις να αποτελέσουν εργαλείο προώθησης και προβολής του brand «Θεσσαλία» και διαπροσωπικών (Β2Β) συναντήσεων με tour operators και πολλαπλασιαστές πληροφόρησης και όχι έναν απλό τόπο διανομής φυλλαδίων.

Μέσα στη φιλοσοφία αυτή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε την  ανάλογη προετοιμασία με όλους τους ενδιαφερόμενους του κλάδου, πριν από κάθε έκθεση, συνεργάστηκε στενά  με ιδιώτες προκειμένου να πραγματοποιηθούν διάφορα events κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκθέσεων και  να προβληθούν προϊόντα άμεσα συνυφασμένα με την ταυτότητα της Θεσσαλίας. Παράλληλα, θα συγκεντρώνει ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία των επισκεπτών προκειμένου να λαμβάνουν τα newsletter και όλες τις νέες πληροφορίες, σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η εξασφαλισμένη μεγάλη συμμετοχή φορέων, επιχειρήσεων και κοινού στις εκθέσεις αυτές, προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία  στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες, να προβάλουν το τουριστικό τους προϊόν στην παγκόσμια αγορά, αλλά και να προσεγγίσουν στοχευμένα τις μεγάλες «τουριστικές αγορές» με μετρήσιμα ποσοτικά και ποιοτικά αποτελέσματα.

Στα πλαίσια αυτά, η αιρετή Περιφέρεια προγραμμάτισε τη συμμετοχή της στις δυο πρώτες εκθέσεις για το 2015, την VAKANTIEBEURS στην ΟΥΤΡΕΧΤΗ από τις 13-18/1/2015 και  FERIENMESSE στην BIENNΗ από τις 15-18/1/2015, με φορείς του τουρισμού της Θεσσαλίας στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., στοχεύοντας  στην ενίσχυση της παρουσίας της στις  αγορές της Ολλανδίας και της Αυστρίας αντίστοιχα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκοντας να ενισχύσει την τουριστική της ταυτότητα, αξιοποιεί τις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών της προορισμών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη όλων των τοπικών φορέων. Ο Τουρισμός πρέπει να ενώνει – να συνθέτει και να παράγει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για το καλό της Περιφέρειας και των Θεσσαλών πολιτών, ενισχύοντας περαιτέρω την οικονομία της Ελλάδας.

[fbcomments]