Σάββατο 10.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λογαριασμοί ρεύματος: Ποιοι θα λάβουν μεγαλύτερη επιδότηση

03.10.2022 /

H νέα μορφή επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, η οποία έχει τη μορφή κλίμακας, έχει ξεκινήσει. Υπενθυμίζεται πως σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έβαλαν πλαφόν στην ενέργεια, η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε τη «λύση» της εξοικονόμησης ενέργειας.

Για να επιτευχθεί αυτό το μέτρο, εφαρμόζεται η κλιμακωτή επιδότηση. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας είχε εξηγήσει αυτό το μέτρο λέγοντας πως όσοι καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα, θα λάβουν μεγαλύτερη επιδότηση, ωστόσο ακόμα και εάν κάποιοι έχουν υψηλή κατανάλωση, σε περίπτωση που μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση, θα πάρουν επιδότηση.

Τι θα περιλαμβάνει όμως η κάθε κλίμακα για να εξοικονομήσουν οι πολίτες ρεύμα;

Πιο αναλυτικά, θα υπάρξουν τρεις κλίμακες, με την πρώτη να περιλαμβάνει τα νοικοκυριά που καταναλώνουν μέχρι και 500 κιλοβατώρες και θα πάρουν επιδότηση μέχρι 43,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Επιπλέον, στα νοικοκυριά, της δεύτερης κλίμακας, τα οποία θα καταναλώσουν 501 – 1000 κιλοβατώρες, θα τούς δοθεί επιδότηση έως 38,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Ακόμα, όσοι εξοικονομήσουν 15% ρεύμα, τότε θα πάρουν επιπλέον 50€ ανά μεγαβατώρα.

Τέλος, τα νοικοκυριά που ανήκουν στην τρίτη κλίμακα, είναι εκείνα που καταναλώνουν 1.000 κιλοβατώρες ανά μήνα και θα λάβουν το ποσό των 33,6 λεπτών ανά κιλοβατώρα ως επιδότηση.

proson.gr