Σάββατο 28.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χαλάζι και… δέντρα πεσμένα σε χωριά της Καρδίτσας

20.06.2021 /

Μεγάλης έντασης μπουρίνι, έπληξε το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιουνίου σχεδόν ολόκληρο το  νομό Καρδίτσας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν και για χαλαζόπτωση σε περιοχές των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων, με τον δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου να μιλά για τεράστια καταστροφή στις καλλιέργειες.

Το κύριο χαρακτηριστικό του ήταν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που δημιούργησαν προβλήματα και υπάρχει τουλάχιστον μία περίπτωση πτώσης δέντρου, που από οικόπεδο έπεσε σε μπαλκόνι, μέσα στην Καρδίτσα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει οποιοσδήποτε τραυματισμός, πέραν των υλικών ζημιών στην τέντα.

Πτώσεις δέντρων μας ανέφερε και ο κ. Σακελλαρίου αλλά και σκεπών από σπίτια αποθήκες και μαντριά, σε πολλούς οικισμούς του Δήμου, μιλώντας ταυτόχρονα για ανάγκη να είναι πολύ προσεκτικοί οι οδηγοί, σε λίγο που θα νυχτώσει, γιατί υπάρχουν πολλά αντικείμενα στους δρόμους.

Πτώσεις δέντρων και αντικειμένων επί του Ε.Ο. Καρδίτσας – Αθηνών στο τμήμα έως το Δέλτα και τροχαίο με υλικές ζημιές έχουν αναφερθεί  αλλά και στην περιοχή της Καρδιτσομαγούλας.

Την ίδια ώρα λέγεται ότι υπάρχει πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην περιοχή  της πλατείας Λάππα στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγα λεπτά μόνο αρκούσαν να σπείρουν την καταστροφή.

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε καλλιέργειες στη Μαραθέα και το Πεδινό ενώ πεσμένα δέντρα διέκοψαν την κυκλοφορία στο δρόμο Σερβωτά-Πεδινό.

Η σφοδρότητα του ανέμου ξερίζωσε ένα κωνοφόρο στην πλατεία Προαστίου ενώ έσπασε πλάτανος στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας που μάλιστα σήμερα πανηγύριζε και υπήρχε και αρκετός κόσμος.

Παράλληλα αρκετές ζημιές σημειώθηκαν και σε σπίτια καθώς ο αέρας σήκωσε πολλά υπόστεγα και άλλες κατασκευές.

karditsalive.net, karditsapress.gr