Πέμπτη 12.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επέλαση του χιονιά στα Τρίκαλα

03.01.2019

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται ο νομός Τρικάλων, καθώς το κύμα κακοκαιρίας άρχισε την επέλαση του, με χιόνια, δριμύ ψύχος και ισχυρό παγετό, σκηνικό που επικρατεί στα ορεινά αλλά και στις πεδινές περιοχές των Τρικάλων.

Μέχρι τώρα χιονίζει πάνω από την περιοχή της Ελάτης, από το Περτούλι μέχρι τη Γέφυρα Αλεξίου, από τη Μεσοχώρα, την περιοχή της Γκρόπας έως τα τρία ποτάμια αλλά και στα ορεινά της Καλαμπάκας, στον Αμάραντο, στο Μαλακάσι και στο Μαυρέλι με το χιόνι σε πολλά σημεία να φτάνει έως και τους 20 πόντους.
Στην «μάχη» να κρατήσουν ανοιχτό το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο ρίχτηκαν 42 μηχανήματα και αλατιέρες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη που βρίσκεται επί ποδός από χθες το βράδυ, δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους Δήμους και τις αρμόδιες Αρχές,

Πάντως, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων από 28ο χλμ (θέση Μουργκάνι) έως 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)

2) Στην Επ. οδός Τρικάλων – Άρτας από 25ο χλμ (θέση Αναβρυσούλα) έως 75ο χλμ. (γέφυρα Αλεξίου)

3) Στην Επ. Οδός Πύλης – Μεσοχώρας από 4ο χλμ. (θέση Πηγή των Θεών) έως 55ο χλμ (Μεσοχώρα)

4) Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Μιχαλάκης συνέστησε στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κυρίως το βράδυ που επικρατεί παγετός, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Τρίκαλα

Η κακοκαιρία, όπως προαναφέρθηκε, έπληξε και τις πεδινές περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίζεται στα χωρία και όχι τόσο στην πόλη. Πολλές περιοχές δε, όπως τα Μεγάλα Καλύβια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Πύλη

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πύλης, Κώστα Μαράβα, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο «Ζυγός» στην εκπομπή των Κώστα Αργυρούση και Γιώργο Παπαγεωργόπουλο αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και τα μηχανήματα έχουν ριχτεί στην «μάχη». Παρόλα αυτά, όλη η περιοχή έχει μείνει χωρίς ρεύμα.