Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Πόλεμος» αντιεξουσιαστών – ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

07.04.2015

Έστησαν οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη και έβαλαν φωτιές σε κάδους και αυτοκίνητα – Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ – Συνθήματα με σπρέι κατά της Βουλής και της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από πορεία που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης περίπου 400 αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια. Ομάδα περίπου 30 ατόμων, ωστόσο, διασπάστηκε και έστησε οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.

Οι αστυνομικοί δεν ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές, επιχείρησαν ωστόσο να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών, ενώ δέχονταν «βροχή» από πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν νωρίτερα την πορεία έγραψαν και συνθήματα κατά της Βουλής και της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρήθηκαν για τις φυλακές τύπου Γ’, ζητώντας την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την παύση των διώξεων σε αυτούς που συνελήφθησαν  έξω από την πρυτανεία, την κατάργηση του τρομονόμου, καθώς εκφράζουν και τη συμπαράστασή τους στου πολιτικούς κρατούμενους  των φυλακών