Σάββατο 04.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συναντήσεις για την απλή αναλογική που γίνεται… σύνθετη

20.06.2016

Ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από το γραφείο του πρωθυπουργού το επίσημο πρόγραμμα των συναντήσεων που θα έχει, αυτήν την εβδομάδα, ο Αλέξης Τσίπρας με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αλλαγή.
Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις βολές που αντάλλαξαν χθες Μαξίμου και Συγγρού, η συζήτηση δεν αναμένεται σε ιδιαίτερα συναινετικό κλίμα.
Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ως εξής:

  • Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, την Τρίτη στις 17:00.
  • Με τον γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την Πέμπτη 23/6 στις 12:00.
  • Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, την Πέμπτη 23/6 στις 16:00
  • Με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη 23/6 στις 18:00
  • Με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την Παρασκευή 24/6 στις 10:00
  • Με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, την Παρασκευή 24/6 στις 12:00.

Στον απόηχο των διαρροών για τις συναντήσεις αυτές χθες, Κυριακή, από το Μαξίμου και τη ΝΔ αντηλλάγησαν βολές, κάτι που φανερώνει πως η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού δεν θα υλοποιηθεί υπό συνθήκες συναίνεσης, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την αξιωματική αντιπολίτευση.

Από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει «μόνο την πρόταση απλής και ξεκάθαρης αναλογικής, χωρίς κανένα bonus, με διατήρηση του 3% για είσοδο στην Βουλή και χωρίς το σπάσιμο καμίας περιφέρειας».

Η Ένωση Κεντρώων σημειώνει ότι «οφείλουμε όλοι μας να διευρύνουμε την έννοια της δημοκρατίας και να στηρίξουμε τις κυβερνήσεις συνεργασιών για το καλό της Ελλάδας».

Newsroom ΔΟΛ