Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λαμπρός Εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Σωτήρα Τρικάλων

07.08.2016 /

Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα και Μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Χωριού Σωτήρας Τρικάλων.

Την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ.κ Χρυσοστόμου, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από πολλούς ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά  και από πλήθος πιστών που προσήλθαν με ευλάβεια στις ακολουθίες για να τιμήσουν την Εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου.

Τον θείο Λόγο κήρυξε, ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος  Γραδούλας, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη σπουδαία αυτή Δεσποτική Εορτή.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιότατος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσους κοπίασαν για τις ετοιμασίες της εορτής, αλλά  ιδιαιτέρως, έκανε λόγο για τον εφημέριο του Ιερού Ναού, Σταυροφόρο-Οικονόμο π. Χρήστο Βουτσελά, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, τόσα χρόνια σας Μεταμορφώνει σας Ευλογεί και σας Καθοδηγεί και του ευχήθηκε για πολλά ακόμη έτη, ο Θεός να του δίνει δύναμη, έτσι ώστε με την παρουσία του την αρχοντική, να είναι πάντα δίπλα στους ενορίτες του όποτε τον χρειάζονται.

Εν συνεχεία, ο κ Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον παλιό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που βρίσκεται στο χωριό και έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες για την διατήρηση του Ναού, ενώ στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού πολλά παιδιά περίμεναν τον Σεβασμιότατο να εξέλθει για να τρέξουν στην αγκαλιά του και να πάρουν την Ευχή του.

 

Τέλος, το Σάββατο 6 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής το πρωί, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρύσανθου Κλάδη, ο οποίος ήταν σινεπικουρούμενος από τον εφημέριο του Ναού Σταυροφόρο-Οικονόμο π. Χρήστο Βουτσελά.

Βόπης Αναστάσιος