Δευτέρα 26.10.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εντυπωσίασε το μυθιστόρημα του Θανάση Χειμωνά

05.04.2019

Το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου προσέλκυσε η παρουσίαση του πολιτικού μυθιστορήματος  του Θανάση Χειμωνά, που φέρει τον τίτλο «Παραφροσύνη», στον φιλόξενο χώρο του Σουίτα Art Cafe, το βράδυ της Πέμπτης. Την εκδήλωση  προλόγισε ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής κ. Αχιλλέας Οικονόμου, με το δικό του επιστημονικό πρίσμα και μαεστρία, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο μαθηματικός, ειδικός παιδαγωγός και συγγραφέας κ. Νίκος Μάντζιος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Ανδρέας είναι ένας ελπιδοφόρος δοκιμιογράφος που πιστεύει ότι η ενεργός συμμετοχή του στην πολιτική θα μπορέσει να ξαναδώσει στο κόμμα της Πράσινης θύελλας τη χαμένη του ιδεολογία και δυναμική.
Η Μυρτώ -αν και ενταγμένη στον αντιεξουσιαστικό χώρο- γοητεύεται απ’ αυτόν και επιδιώκει να τον προσεγγίσει, την ίδια περίοδο που η εκθαμβωτική και διάσημη ηθοποιός Βανέσσα βιώνει μια σχέση πάθους μαζί του που υπονομεύεται από την εύθραυστη ψυχική της κατάσταση.
Ο Βλάσης, ένας αστυνομικός με σκοτεινό οικογενειακό παρελθόν, ζει με τους δικούς του εφιάλτες. Ανθρώπινες ζωές που διασταυρώνονται απρόσμενα με φόντο μια χώρα που μαστίζεται από οικονομική, πολιτική, μα κυρίως ηθική κρίση.
Και που η παραφροσύνη καραδοκεί στη γωνία με απρόβλεπτα αποτελέσματα.