Τρίτη 26.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εντοπίστηκε ο ηλικιωμένος που είχε εξαφανιστεί

18.04.2018 /

 

Σημαντική υπήρξε η συμβολή κατοίκων της Οιχαλίας στην είδηση της εξαφάνισης ενός 76χρονου Οιχαλιώτη, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο.

Από τις πρώτες ώρες της εξαφάνισης, τα ξημερώματα της Τετάρτης, συγγενείς, κάτοικοι και αρχές ευαισθητοποιήθηκαν, οργανώθηκαν, αναζητώντας κάθε πιθανό σημείο στο οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται ο ηλικιωμένος.

Από τη μεγαφωνική του χωριού μεταδόθηκε η είδηση της εξαφάνισης και οι κάτοικοι έσπευσαν να συνδράμουν για τον εντοπισμό. Στην όλη διαδικασία και ενέργειες αναζήτησης έλαβε μέρος και ο δημοτικός σύμβουλος από την περιοχή της Οιχαλίας κ. Βαγγέλης Ζαφείρης. Με συγχωριανούς του, οι οποίοι πλαισίωναν την ομάδα του, εντόπισε νωρίς το μεσημέρι τον ηλικιωμένο, στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του, η Αστυνομία καθώς και το ΕΚΑΒ, όπως επίσης και ο γιατρός κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου, που έλκει την καταγωγή του από την Οιχαλία.

Κατά αυτό τον τρόπο το περιστατικό της εξαφάνισης είχε ευτυχώς αίσιο τέλος. Ωστόσο εκείνο που μένει στην παρούσα φάση από την όλη υπόθεση είναι η άμεση ευαισθητοποίηση των πολιτών. Σε αυτό βοήθησε και ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε προέταξε όλες τις ενέργειες συντονίζοντας τις προσπάθειες αναζήτησης μαζί με τις Αστυνομικές Αρχές.

Πραγματικά οι προσπάθειες απέδωσαν τους επιθυμητούς καρπούς με τον κ. Βαγγέλη Ζαφείρη να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη δυναμικότητα, την ισχυρή προσωπικότητα, την διάθεση για προσφορά και την αγάπη για τον πολίτη.

oixalianews.gr