Πέμπτη 22.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εντατικοί έλεγχοι από σήμερα στην εστίαση, για ανεμβολίαστους

09.10.2021 /

Περιπολίες και έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια.

Ειδικό πρόγραμμα ελέγχων ξεκινά από σήμερα Σάββατο 9/10/2021 σε καταστήματα εστίασης, καθώς τίθεται σε ισχύ η άρση των απαγορεύσεων για τους εμβολιασμένους.

Μεικτά κλιμάκια της αστυνομίας, και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών θα επικεντρώνονται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους βρίσκονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Για τον σκοπό αυτό, θα διατεθούν χιλιάδες αστυνομικοί οι οποίοι, μαζί με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, θα κάνουν περιπολίες και ελέγχους.

Υπενθυμίζεται ότι αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις περιοχές που είναι στο «κόκκινο», δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Ακόμη, στους αμιγείς κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες θα έχουν πλήρη ελευθερία. Στους μεικτούς χώρους θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονταν έως τώρα.

[fbcomments]