Παρασκευή 21.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

28.06.2016

Με ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής προς τον μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητο, φίλο του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται η δίκη, στην αίθουσα του Κορυδαλλού.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι φασιστική, ναζιστική, στρέφεται κατά των πολιτικών της αντιπάλων και προσπαθεί να την επιβάλει με τη βία» ενώ υποστήριξε πως «ο φασισμός έχει πολλά είδη. Εξυπηρετεί, προφανώς, κάποια συγκεκριμένη τάξη. Η ιστορία έχει δείξει ότι εξυπηρετεί την αστική τάξη».

Επεισοδιακή η πρώτη ημέρα δίκης της Χ.Α. στο Εφετείo

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Ξυπόλητου, ένας άντρας από το κοινό που σηκώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα φώναξε προς τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του μουσικού: “Ρουπακιά, θα τα πούμε!” προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη, η οποία σε αυστηρό τόνο τον ρώτησε γιατί διακόπτει τη διαδικασία.
Ο άντρας απάντησε πως δεν θέλει τίποτα και ότι “είπε κάτι και φεύγει για να πάει σε άλλη δίκη”.

Η συγκλονιστική κατάθεση του φίλου του Φύσσα για τη βραδιά της δολοφονίας

Σε ερώτηση αστυνομικού αν η πρόεδρος “θέλει να κάνουν κάτι” η πρόεδρος απάντησε πως δεν θέλει: “Όχι, να φύγει”.

Από τη σημερινή (28/06) διαδικασία απουσιάζει ο κατηγορούμενος Αναστάσιος Μιχάλαρος, ένας από αυτούς που έχουν αναγνωρίσει οι μάρτυρες φίλοι του μουσικού, πως βρισκόταν στην καφετέρια Κοράλλι, το βράδυ πριν από τη δολοφονία, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο του αλλά και τη σύζυγό του που προσήλθε στο δικαστήριο, δεν έχει δυνατότητα να λάβει άλλη άδεια από τη δουλειά του στο ναυπηγείο που εργάζεται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ