Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ενημερωτική ομιλία στο 4ο ΓΕΛ για «Διατροφή των Εφήβων. Μύθοι και Αλήθειες»

09.11.2017

Η εκπαίδευση των νέων πρέπει να είναι δημιουργική, καινοτόμα και να ετοιμάζει το μαθητή για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Το σχολείο του 21ου αιώνα οφείλει να προετοιμάσει τη νέα γενιά:
• να πατά πάνω σε αξίες και αρχές που κάνουν κάθε νέο «πάνω απ’ όλα άνθρωπο»
• να συνεχίζει να αποκτά γνώσεις σε όλη τη διάρκεια της ζωής,
• να ασκεί το ρόλο του υπεύθυνου ενεργού πολίτη
• να συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή
• να αναπτύσσει δράση, συλλογικό κοινωνικό πνεύμα και περιβαλλοντική συνείδηση
Οι γνώσεις που αφορούν τη διατροφή είναι πολύ σημαντικές για την υγεία κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι χρειάζονται ισορροπημένη διατροφή, για τη διαχείριση του σωματικού βάρους, την καλύτερη σχολική επίδοση και την αποφυγή διαταραχών που εμφανίζονται κατά την εφηβική ηλικία. Για το σκοπό αυτό προσκλήθηκε στο 4ο ΓΕΛ Τρικάλων- « Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» η ομιλήτρια τη Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, Msc να ενημερώσει τους/τις μαθητές/ριες της Α΄ Λυκείου με το θέμα: «Διατροφή των Εφήβων. Μύθοι και Αλήθειες». Η ομιλία επικεντρώθηκε στις πιο συνήθεις διατροφικές ανησυχίες των παιδιών. Συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες αφορούσαν:
• την ισορροπημένη διατροφή στην περίοδο της εφηβείας
• τη διατροφή που ενισχύει τη σχολική επίδοση
• την παχυσαρκία και τη διαχείριση του σωματικού βάρους των εφήβων
• τις διατροφικές διαταραχές, που κάνουν την εμφάνισή τους στην εφηβεία.
Η ομιλία κράτησε υψηλό το ενδιαφέρον των μαθητών/ριών μέχρι το τέλος, διότι είχε διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς σε κάθε θεματική ενότητα ζητούνταν από την ομιλήτρια η ενεργός συμμετοχή των μαθητών, με σκοπό να καταρρίψουνε γνωστούς διατροφικούς μύθους.
Στο τέλος της παρουσίασης όλα τα παιδιά ευχαρίστησαν τη Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου με ένα ζεστό χειροκρότημα. Η ομιλήτρια ακούραστα απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών/ριών μας με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, καθώς η ίδια ως μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Τρικάλων –«Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» δεν ξέχασε ακόμα ότι τους μαθητές τους τρώει το στρες, η αγωνία αν θα μπούνε στις ανώτατες σχολές κι όλοι θέλουν να ξεφύγουν από Φυσικοχημείες, Άλγεβρες, Γραμματικές !!!
Ευχαριστήσαμε την ομιλήτρια, η οποία εγκάρδια μας υποσχέθηκε ότι θα ξαναέρθει με μεγάλη ευχαρίστηση να μιλήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου για σωστή διατροφή, που θα τους/τις βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων.

[fbcomments]