Τετάρτη 11.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποίησε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων

12.04.2016

Διεθνής αγώνας κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού

ή πολεμικοί ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί;

ekdilosi_epitropis_eirinis1Με το προσφυγικό να οξύνεται καθημερινά και τις εξελίξεις σε γεωπολιτικό επίπεδο να τρέχουν, χθες η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων (μέλος της ΕΕΔΥΕ) πραγματοποίησε μια άκρως ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Γεωπολιτικές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο: Διεθνής αγώνας κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού ή πολεμικοί ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί;».

Η εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» με ομιλητή το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, συνταγματάρχης ε.α., Νίκο Παπαναστάσης,

«Βιώνουμε μια περίοδο όπου τα μαύρα σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία πυκνώνουν δραματικά με προβλέψεις για πτωτική τάση για το 2016 και το 2017 προμηνύοντας νέα ένταση, όξυνση των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές χώρες. Πάνω σε αυτό το οικονομικό υπόβαθρο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, συγκρούονται σε όλα τα πεδία για ενίσχυση της θέσης τους έναντι των άλλων όπως στη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρανία, την Υεμένη, την κορεατική χερσόνησο κ.α.» ανέφερε ο κ. Παπαναστάσης και πρόσθεσε ότι κίνδυνοι για μια γενικότερη ανάφλεξη είναι αυξημένοι όσο ποτέ.

«Στην πατρίδα μας μέσα σε οικονομικά μέτρα που παίρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε βάρος του λαού, με προϋπολογισμό για το 2016 να φορτώνει στο λαό νέα δυσβάστακτα χαράτσια, με την επικείμενη εφαρμογή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και με την εφαρμοζόμενη πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών. Ταυτόχρονα υλοποιείται μια βαθύτατα επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Απόρροια αυτών των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων είναι τα καθημερινά αυξανόμενα κύματα των προσφύγων και μεταναστών, αθώα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που προαναφέρθηκαν. Η ΕΕΔΥΕ μαζί με τις επιτροπές Ειρήνης πανελλαδικά μία από τις οποίες είναι και η δραστήρια επιτροπή Ειρήνης των Τρικάλων αναπτύσσει δράσεις και με το μαχόμενο εργατικό κίνημα. Επαγρυπνεί και εναντιώνεται στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις που κινούνται πέρα και έξω από τις αιτίες του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος».

Ομιλητής ήταν το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, συνταγματάρχης ε.α., Νίκο Παπαναστάσης

Ε.Κ.