Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έναρξη εργασιών στο νότιο τμήμα του Ε65

22.01.2019 /

Στην επίσημη έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του νότιου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστος Σιμορέλης και Σάκης Παπαδόπουλος.

Την έναρξη των έργων κήρυξε σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, στη δίδυμη σήραγγα στο 28ο χιλιόμετρο.

Πρόκειται για το νότιο τμήμα, Λαμία-Ξυνιάδα, που έχει μήκος 32,27 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου, η οποία θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, θα απασχοληθούν συνολικά 1.100 εργαζόμενοι. Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελείται από δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση συν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Περιλαμβάνει πέντε κόμβους, έναν Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), μία σήραγγα 2.983 μέτρων και οκτώ γέφυρες.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε65 αποτελεί ένα έργο στρατηγικής σημασίας και η ολοκλήρωση του, θα προσφέρει στον κεντρικό κορμό της Ελλάδας, ένα σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Το σημαντικό αυτό έργο δυστυχώς είχε βαλτώσει λόγω προχειρότητας, λανθασμένης κατεύθυνσης και προγραμματισμού των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και μειώνοντας το αρχικό κόστος, να παραδώσει στην κυκλοφορία το μεσαίο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα (79 χιλιόμετρα) τον Δεκέμβριο του 2017. Σήμερα ξεκίνησαν τα έργα στο νότιο τμήμα, που θα ενωθεί με τον κεντρικό άξονα και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκκινήσουν οι διαδικασίες που αφορούν τη σύμβαση για το βόρειο τμήμα (Τρίκαλα-Γρεβενά).

Στόχος είναι η ολοκλήρωση του έργου ώστε ο δρόμος να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό από τους πολίτες και ειδικά από τους αγρότες και τους μικρομεσαίους για τη μεταφορά προϊόντων, την τουριστική ανάπτυξη και τη σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Η σημερινή κυβέρνηση κατέβαλε και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προτάσσοντας το Δημόσιο συμφέρον για να προχωρήσει αυτό το σημαντικό έργο. Ένα έργο που οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέτυχαν να διαχειριστούν.