Πέμπτη 02.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ένα βιβλίο γεμάτο μυστήριο

15.12.2018

Σε μια όμορφη εκδήλωση, με πολύ κόσμο και μουσική παρουσιάστηκε στα Τρίκαλα το νέο βιβλίο του συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη με τίτλο «Αμαλία».

Η βιβλιοπαρουσίαση διοργανώθηκε χθες το βράδυ στο Μουσείο Τσιτσάνη από τις εκδόσεις «Μίνωας» και το βιβλιοπωλείο «Τσιοπελάκος».

Για το βιβλίο, εκτός από τον ίδιο τον συγγραφέα, μίλησαν η φιλόλογος-θεατρολόγος Αθανασία Τσιοτινού, η ραδιοφωνικός παραγωγός Μαρίνα Μπαλτά, ενώ την εκδήλωση συντόνιζε η δημοσιογράφος Βιβή Μαργαρίτη.

Ξεχωριστό τόνο έδωσε η Σχολή «Παπαστάθη» που πλαισίωνε μουσικά την εκδήλωση.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, γεμάτο μυστήριο με αστυνομικές προεκτάσεις.

ΣHΜΕΡΑ: Ένας serial killer εκτελεί τελετουργικά τα θύματά του, όλα ανήλικα κορίτσια, αφήνοντας ως υπογραφή μια κάρτα ταρό που απεικονίζει τον Πεντάκτινο Ιππότη. Ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός, αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του, κυνηγά τον δολοφόνο ισορροπώντας στα όρια του χρόνου. Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει, ζωές κρέμονται από μια λεπτή κλωστή.

35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της γιαγιάς της, η Αμαλία έρχεται αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη κληρονομιά. Ωστόσο, ούτε η ίδια γνωρίζει αν πρόκειται για ευχή ή κατάρα. Το δάσος, που ως τότε ήταν το καταφύγιό της, πλέον δεν μπορεί να την κρύψει. Τώρα τρέχει. Για να σωθεί. «Ιδιαίτεροι» άνθρωποι εξουσιάζουν τους αδύναμους. Μπορούν να ορίσουν το Καλό και το Κακό; Ο συγγραφέας παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα μυστηριακό μονοπάτι σωστών επιλογών και πλάνης. Άραγε ένα αχνό φως, σαν την καύτρα του τσιγάρου, είναι ικανό να φωτίσει αρκετά το σκοτάδι;