Τετάρτη 05.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λευκός καπνός στην ΕΛΜΕΤ που… εξέλεξε πρόεδρο

24.05.2016

Επιτέλους μετά από οκτώ μήνες, χωρίς προεδρείο, βγήκε καπνός… και προχθές τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Τρικάλων κατάφεραν να συμφωνήσουν και να εκλέξουν νέο πρόεδρο το Νίκο Πασχάλη.

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Σπήλιος Τσιγάρας, ωστόσο οι άλλες θέσεις, αυτή του ταμία και του γραμματέα αναμένεται να οριστούν στην ερχόμενη συνεδρίαση που έχει προγραμματιστεί για την άλλη Τρίτη 1 Ιουνίου.

Ωστόσο, μπορεί η τρέχουσα σχολική χρονιά να ολοκληρώνεται, αλλά τα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Διοίκηση της τοπικής Ένωσης από την ερχόμενη χρονιά είναι πολλά, με τα κενά, την αξιολόγηση και φυσικά το νέο ασφαλιστικό να είναι στο επίκεντρο.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί «η φετινή σχολική χρονιά τελειώνει με 3000 κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι πλέον ολοφάνερες οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες οδηγούν στην έλλειψη διδακτικού προσωπικού, στην υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης και τελικά στην απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου» και προσθέτουν ότι «για τη νέα σχολική χρονιά η κατάσταση στην παιδεία αναμένεται να χειροτερέψει, καθώς παρά τις εξαγγελίες για 20000 διορισμούς στην 3ετία, φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας. Το Υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς «λάστιχο» να συμπληρώνουν ωράριο σε τέσσερα διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά  πλεονάσματα σε συγκεκριμένες ειδικότητες».

Ε.Κ.