Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κάλεσμα της ΕΛΜΕΤ σε εθελοντική αιμοδοσία

29.01.2024 /

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι

Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουμε στους/στις μαθητές/τριές μας ότι η αλληλεγγύη είναι στάση ζωής και μέτρο πολιτισμού.  Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που οι ανάγκες για αίμα πληθαίνουν καθημερινά, η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων,  συναισθανόμενο την κρισιμότητα της κατάστασης, καλεί όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους οικείους τους να στηρίξουν, με τη συμμετοχή τους στην αιμοδοσία, την Τράπεζα Αίματος που διαθέτει η ΕΛΜΕ Τρικάλων στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συνανθρώπους μας που στηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης, απόδειξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται, μόνο χαρίζεται.

Υπενθύμιση: Σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 50 παρ. 5 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), ο υπάλληλος ο οποίος, ανταποκρίνεται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και ο υπάλληλος ο οποίος μετέχει σε οργανωμένη ομαδική αιμοληψία δικαιούται ειδικής άδειας απουσίας από την υπηρεσία του, με πλήρεις αποδοχές, δύο ημερών, πέραν της ημέρας της αιμοδοσίας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΖΕΥΚΟΥ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

[fbcomments]