Δευτέρα 15.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Xρηματική αμοιβή σε όσους… “καρφώνουν” πλαστές αποδείξεις

30.10.2023

Xρηματική αμοιβή θα λαμβάνουν όσοι πολίτες καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi, η οποία δίνει, ήδη, τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν και θα επεκταθεί για να υποδέχεται καταγγελίες για φοροδιαφυγή.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στη διάρκεια της παρουσίασης για τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα καταγγελιών της ΑΑΔΕ. Σημειώνεται ότι για τη νέα πλατφόρμα που δημιουργήθηκε δεν έχει οριστεί η παροχή bonus, αλλά αυτό αφορά την υπάρχουσα. Όλες οι σχετικές λεπτομέρειες για το οικονομικό όφελος (μπόνους) θα περιλαμβάνονται σε διάταξη του νέου φορολογικού νομοσχέδιο με τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω εφαρμογή έχει ως στόχο να ελέγξει τη γνησιότητα αποδείξεων που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος, ενώ μέχρι στιγμής οι καταγγελίες μέσω αυτής είναι 135.000 εκ των οποίων οι 55.000 είναι επώνυμες και 75.000 ανώνυμες.

 

[fbcomments]