Κυριακή 26.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βγήκαν μαχαίρια στη Βουλή για το… eurogroup

03.07.2017

Σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία ο Αλ.Τσίπρας. «Έχουμε κατά γενική ομολογία μία καλή συμφωνία, άρα η κυβέρνηση δεν πρέπει να απολογηθεί. Ας απολογηθούν οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής» τόνισε. «Η ελληνική οικονομία διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα ως προς το δανεισμό της» είπε, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία του Eurogroup έχει θετικό ορόσημο στην πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος. 

«Πέντε στόχους είχε θέσει η κυβέρνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο: γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, χρέος, QE, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλά πλεονάσματα. Δικοί σας οι πέντε στόχοι, δικές σας και οι αστοχίες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή.

«Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του για τη συμφωνία στο Eurogroup και αυτά δεν είναι καθόλου τιμητικά για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Μας έχετε βάλει τη θηλιά στο λαιμό. Με αυτή τη συμφωνία και αυτή την κυβέρνηση δεν βγαίνουμε στο ξέφωτο» ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.