Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Έβρος: Είχαν στήσει ενέδρα στους Ελληνες στρατιωτικούς

02.03.2018

Το χθεσινό περιστατικό της σύλληψης των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς από μέλη τουρκικής περιπόλου σε δασική περιοχή των Καστανιών Έβρου δεν πρέπει να αποδοθεί, όπως τονίζουν τις τελευταίες ώρες καλά πληροφορημένες πηγές, μόνο σε ενδεχόμενη απώλεια προσανατολισμού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που έχουν υπηρετήσει στον Έβρο, και ως εκ τούτου γνωρίζουν καλά τις εκεί συνθήκες, ισχυρίζονται ότι η απώλεια προσανατολισμού είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή με την πυκνή δασική βλάστηση, πόσω μάλλον όταν επικρατεί κακοκαιρία, με συνεχή χιονόπτωση.

Λαμβάνοντας υπόψη, λοιπόν, τα στοιχεία που έχουν περιέλθει μέχρι τώρα εις γνώσιν τους αναφορικά με τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών, δηλώνουν ότι η εικόνα που έχουν σχηματίσει παραπέμπει σε ενέδρα που είχαν στήσει τα μέλη της τουρκικής περιπόλου, προκειμένου να συλλάβουν στελέχη του Ελληνικού Στρατού. Επομένως, μπορεί να γίνει λόγος για προσχεδιασμένη, προμελετημένη επιχείρηση από τουρκικής πλευράς, που αποσκοπούσε στη σύλληψη ελλήνων στρατιωτικών.

Σε κάθε περίπτωση, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ αφενός του Πενταγώνου και του υπουργείου Εξωτερικών και αφετέρου των τουρκικών αρχών, προκειμένου να επανέλθουν στην Ελλάδα οι δύο άνδρες του Στρατού Ξηράς.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί (τελούν υπό καθεστώς «προσωρινής σύλληψης») και ανακρίνονται. Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί από τις αρχές της Αδριανούπολης τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι έλληνες στρατιωτικοί μπήκαν κατά λάθος στο τουρκικό έδαφος λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Πηγή: in.gr