Τετάρτη 28.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δύο «κρυφές» ελληνικές παραλίες στις top 10 της Ευρώπης

05.03.2021 /

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure για ακόμα μία φορά παρουσιάζει τις ομορφιές της Ελλάδας. Δύο «κρυμμένες» ελληνικές παραλίες φιγουράρουν σε ένα νέο άρθρο με τίτλο «10 μυστικές παραλίες στην Ευρώπη για να προσθέσετε στην ταξιδιωτική λίστα σας». Από την Ελλάδα μέχρι την Ιταλία, τη Γαλλία και την Κροατία, οι συγκεκριμένες παραλίες προσφέρουν όλη τη μαγεία χωρίς τα πλήθη, αναφέρει το άρθρο στην εισαγωγή του.

Η πρώτη ελληνική παραλία που προτείνει το Travel+Leisure είναι η Ψιλή Άμμος στην Πάτμο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτή η απομακρυσμένη παραλία βρίσκεται στη νοτιοδυτική άκρη της Πάτμου, του «ιερού νησιού» των Δωδεκανήσων, όπου ο Άγιος Ιωάννης λέγεται ότι είχε απομονωθεί σε μια σπηλιά για να γράψει το βιβλίο της Αποκάλυψης. Στο ένα άκρο της παραλίας μαζεύονται οι λάτρεις του γυμνισμού. Κάντε μια βουτιά στα ρηχά νερά, χαλαρώστε κάτω από τα αλμυρίκια και δροσιστείτε με μια μπύρα από το καφέ που υπάρχει εκεί.

Ψιλή Άμμος, Πάτμος

Η δεύτερη ελληνική παραλία της λίστας είναι οι Αρετές στη Χαλκιδική. Ο συντάκτης του άρθρου εκθειάζει τις παραλίες της Χαλκιδικής και προτείνει τις Αρετές ως ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Σιθωνίας. Πρόκειται ουσιαστικά για τρία κολπάκια- ο μεγαλύτερος κόλπος είναι πιο δημοφιλής, ενώ οι άλλοι δύο είναι πιο απομονωμένοι και δεν έχουν καμία οργάνωση. Στην πραγματικότητα, σε μια ήσυχη ημέρα, μπορεί να μην υπάρχει κανείς εκεί.

Πηγή reader.gr

Αρετές, Χαλκιδική