Δευτέρα 05.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επιδότηση μόνο σε αιρκοντίσιον, ψυγεία και… όποιος προλάβει

04.02.2022

Μόνον αιρκοντίσιον, ψυγεία και καταψύκτες θα περιλαμβάνει η ενίσχυση για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών και αυτές θα είναι μόνο για 200.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τον Απρίλιο… και όποιος προλάβει να υποβάλλει αίτημα…

Επιδοτήσεις 180 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση παλιών ηλεκτρικών συσκευών με σύγχρονες και συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά και υβριδικά έρχονται στην «καρδιά της άνοιξης». Πρόκειται για δύο ξεχωριστά προγράμματα για τα οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή, με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη δράση για την απόκτηση νέων αποδοτικών ηλεκτρικών συσκευών, αυτή, σύμφωνα με τον υπουργό, θα αφορά ψυγεία και κλιματιστικά.

Ο Κώστας Σκρέκας έκανε επίσης γνωστό στη Βουλή, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφορά περί τα 200.000 νοικοκυριά. To ύψος του να επιδιώκεται να ανέβει στα 100 εκατ. ευρώ, με το υπουργείο να βρίσκεται στη διαδικασία της εύρεσης των σχετικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

[fbcomments]