Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«ΕΛΛΑΔΑ…ΣΕ ΛΕΝΕ» με το Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων

02.06.2015

Κυριακή 7 Ιουνίου & ώρα 8 μμ.

Ελλάδα… Ίσως να μην ήταν ποτέ τόσο έντονα στο επίκεντρο στην ιστορία της .Σε μερικούς,  η προφορά της λέξης «Ελλάδα» ίσως να θυμίζει απλώς μια οικονομική κρίση ή ακόμη ένα ιστορικό μεγαλείο , αρχαία φιλοσοφία, επιστήμες, τέχνες, πολέμους, σκλαβιά… Τι είναι τελικά Ελλάδα ?? Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων πιο επίκαιρος από ποτέ , εμπνέεται από την Ελλάδα και την καθιστά μούσα του για τη φετινή του παράσταση που αναμένεται …να συγκινήσει !! « Όταν η Θάλασσα , η Γη και ο Ουρανός συναντούν τη Γέννηση, τη Ζωή και το Θάνατο …» :  ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου  από τη μια, αλλά και ο κύκλος της ζωής της Ελλάδας από την άλλη,  είναι οι δύο άξονες που θα μας οδηγήσουν στο μαγικό αυτό ταξίδι.

Είναι μεγάλη τιμή για τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων η συνεργασία του με έναν άνθρωπο με ιδιαίτερο κύρος και παιδεία, ο οποίος με τις γνώσεις και την παρουσία του θα απογειώσει το «Ελλάδα… σε λένε» !Ο λόγος για τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο, έναν άνθρωπο της τέχνης και των γραμμάτων ,καταξιωμένο κριτικό κινηματογράφου και αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο που έχοντας παρακολουθήσει το έργο των τελευταίων ετών του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων, δήλωσε ότι βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή  τη ματιά με την οποία ο ΧΟΤ προσεγγίζει τον παραδοσιακό χορό και δέχτηκε με χαρά την πρόταση της παρουσίασης την εν λόγω βραδιά.

Ο  Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων  υπόσχεται να αναβαθμίσει ακόμα πιο πολύ την προσπάθειά του να προσφέρει και φέτος ένα υπερθέαμα στους Τρικαλινούς πολίτες  με  νέες ιδέες κι ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα  για τη φετινή παράσταση του ΧΟΤ σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

Μια εντυπωσιακή και τολμηρή έναρξη ετοιμάζει ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, αποτελούμενη από εκατοντάδες χορευτές, που ο καθένας στο ρόλο του, θα μας φέρουν κοντά στο ελληνικό πνεύμα με κέντρο το χορό. Ιδιαίτερη και κεντρική φυσιογνωμία θα είναι αυτή της ίδιας της «Ελλάδας», παίρνοντας σάρκα και οστά μέσα από μία χορεύτρια των τμημάτων σύγχρονου χορού του ΧΟΤdance, τη Μίρκα Σούρλη, που θα συναρπάσει. Οι μικρότεροι χορευτές θα έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στην παράσταση την οποία θα γεμίσουν με έναν αέρα αισιοδοξίας, χαράς και ελπίδας, συμβολίζοντας τη συνέχιση της ζωής .Τραγούδια που κρατούν την Ελλάδα παγκοσμίως αθάνατη, μουσικές που χορέψαμε και αγαπήσαμε, καλλιτέχνες που στιγμάτισαν με το έργο τους την Ελλάδα, μνήμες του παρελθόντος …όλα γίνονται χορός !

Ο Χ.Ο.Τ. έτοιμος να ανεβάσει αυτό το μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, κάνει τις τελευταίες του πρόβες  με την καθοδήγηση των Παναγιώτη Μάνου, Κάτιας Νανάς Μάνου σε σκηνοθεσία της Ραφαέλλας Μάνου μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα και μια ατμόσφαιρα ανυπομονησίας για τη μεγάλη βραδιά. Κυριακή 7 Ιουνίου , στις 8:00 μμ  το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Τρικκαίων έναντι σταδίου αναμένεται να ξεχειλίσει από συγκινήσεις και εκπλήξεις! Άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων τα οποία τιμώνται 6 ευρώ στην προπώληση και 7 ευρώ την ημέρα της εκδήλωσης.

Κορυφαίοι μουσικοί  θα συνοδέψουν τον Χ.Ο.Τ. σ’ αυτή τη μοναδική παράσταση όπως:

Άρης  Ντίνας  στο Τραγούδι

Κιτσόπουλος  Χρήστος  στο Κλαρίνο

Διαμάντη   Φαίδρα  στο Τραγούδι

Σαρακατσιάνος  Μάριος στο Τραγούδι & το Λαούτο

Γεωργίου  Στέφανος  στο  Βιολί

Γεωργίου   Κωνσταντίνος  στα Κρουστά

Παπαδάκης   Αλέξανδρος  Κρητική Λύρα – Τραγούδι

Βάρδας  Ανδρέας   Λαούτο

Ραφαηλίδης   Λευτέρης   Κεμεντζέ

Ραφαηλίδης  Μπάμπης  Νταούλι – Τραγούδι

Στην παράσταση συμμετέχουν αντιπροσωπευτικές χορευτικές ομάδες των συλλόγων Αργιθεατών Ν. Τρικάλων, Βαλτινού, Πιαλείας, Φιλύρας,  Πολυθέας και Αγ. Κυριακής.

ΧΟΡΗΓΟΙ της εκδήλωσης είναι : ΠΟΡΣΕΛ  – GEO GREEN –  ΚΤΕΛ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ‘’ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ’’ ΔΙΑΛΕΧΤΟ – BAR ROUZE – ΤΕΛΕΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ – THEMIS TRIKALIOTIS ΑΝΔΡΙΚΟ ΝΤΥΣΙΜΟ –  ΑΛΕΞΙΟΥ ‘’ΕΠΙΠΛΟ ΧΩΡΟΣ’’ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ‘’ΜΕΛΙΣΣΑ’’  – ENA & KATI  Γ. ΜΠΟΛΟΓΕΩΡΓΟΣ – ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΙΑΣ – ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΙΓΚΑΣ – ΤΑΜΠΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ – ΤΡΟΦΟΖΗΝ ΜΠΙΛΙΑΛΗΣ – ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ – ΤΑΒΕΡΝΑ ‘’ΤΟ ΤΣΙΚΑΛΙ’’ – ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ – ΠΥΛΗΣ ΜΕΓΑΡΟΝ – ΤΑΒΕΡΝΑ ‘’ΤΟ ΧΑΝΙ’’ – ΑΛΦΑ ΚΑΠΑ – ΧΟΤdance