Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Απίστευτες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό…

04.02.2019

Να μην αμφισβητείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης σε κάθε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, ζητούν με επιστολή τους στο προεδρείο της Βουλής 6 ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, θέτοντας νέα δεδομένα στην πολιτική ζωή της χώρας. Για αντιδημοκρατική προσπάθεια της κυβέρνησης ώστε να πάρει από τους ΑΝΕΛ την κοινοβουλευτική του ομάδα κάνει λόγο ο Πάνος Καμμένος.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές εξασφαλίζουν με τον έμμεσο αυτόν τρόπο κυβερνητική πλειοψηφία 151 εδρών, δίνοντας στην κυβέρνηση τον πολιτικό χρόνο για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της.

Ειδικότερα, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Βασίλειος Κόκκαλης, Κατερίνα Παπακώστα και Σπύρος Δανέλλης, και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρης και Θανάσης Παπαχριστόπουλος, με επιστολές τους προς το προεδρείο της Βουλής, δηλώνουν ότι σε συνέχεια της θετικής ψήφου που έδωσαν στην κυβέρνηση στην πρόταση εμπιστοσύνης, επιθυμούν εφεξής σε κάθε νομοσχέδιο που ψηφίζεται χωρίς ονομαστική ψηφοφορία, η ψήφος τους να προσμετράται μαζί με αυτές των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Ο κ. Ζουράρης διευκρινίζει ότι της δήλωσης του εξαιρεί μόνο την ψηφοφορία για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εάν αυτή δεν διεξαχθεί με ονομαστική ψηφοφορία.

Αντίδραση Καμμένου

Για αντιδημοκρατική προσπάθεια της κυβέρνησης ώστε να πάρει από τους ΑΝΕΛ την κοινοβουλευτική του ομάδα κάνει λόγο ο Πάνος Καμμένος και παραπέμπει στο δημοσίευμα του zougla.gr

Με tweet του ο Πάνος Καμμένος δηλώνει πως «Όταν μίλησα για αντιδημοκρατική προσπάθεια να πάρουν από τους ΑΝΕΛ την Κ.Ο. αντίθετα από την ήδη υπάρχουσα γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής , γνώριζα την απόφαση του 2013. ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 15 ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ».

Κυβερνητικές πηγές: «Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού»

«Κατέρρευσε το αφήγημα περί κυβέρνησης κουρελού», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Αναφέρονται, ειδικότερα, στο γεγονός ότι και οι έξι βουλευτές που δεν ανήκουν στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και συνεχίζουν να στηρίζουν το κυβερνητικό έργο, δήλωσαν με επιστολή τους στον πρόεδρο της Βουλής ότι η ψήφος τους θα καταμετράται στην κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να εντάσσονται στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

zougla.gr