Δευτέρα 02.10.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Πνευματικός μετά τον σάλο

09.06.2023 /

Την πόρτα της εξόδου από την εκλογική διαδικασία βλέπει ο Σπύρος Πνευματικός, καθώς η ΝΔ αναγκάστηκε να τον βγάλει από τα ψηφοδέλτιά της μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν τα άκρως κυνικά και ανάλγητα σχόλιά του για τη διαλογή καρκινοπαθών ασθενών.

Η κοινωνική οργή που «έσκασε» σαν βόμβα φαίνεται πώς δεν άφησε άλλη επιλογή στους άριστους από το να κάνουν «triage» (διαλογή) στα ψηφοδέλτιά τους, κατά πώς ο ίδιος πρότεινε -κάνοντας χρήση αυτού του όρου- στη χθεσινή ομιλία του να μπαίνουν ανθρώπινες ζωές στο ζύγι κόστους-οφέλους.

Οι δηλώσεις του «μαρτυριάρη» βουλευτή όμως δεν ήταν απλώς ένα λάθος ή μία διαστροφή του λόγου. Αποκαλύπτουν στην πραγματικότητα την κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για τη Δημόσια Υγεία, όπου θα επιχειρήσει -αν γίνει κυβέρνηση- να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση την προηγούμενη τετραετία. Αυτή της υποβάθμισης του ΕΣΥ με ψαλίδισμα των κρατικών δαπανών και το ταυτόχρονο ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών και δομών υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα με γνώμονα το κέρδος και όχι τις ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Προσπαθούν να τα μαζέψουν

Ο «γαλάζιος» βουλευτής προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά τον σάλο που προκλήθηκε, δίχως επιτυχία ωστόσο. Με ανάρτησή του στο Facebook σήμερα επιχείρησε να εξωραΐσει την κατάσταση, προβάλλοντας την αφαίρεσή του από τα ψηφοδέλτια ως ατομική επιλογή.

«Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά», γράφει από τον λογαριασμό του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Την είδηση προσπάθησε να «πλασάρει» με ωραίο περιτύλιγμα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να τα «μαζέψει» μετά την γκάφα του βουλευτή του.

Μιλώντας στην Αιδηψό ανακοίνωσε ότι ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.


►Γροθιά στο στομάχι και ενδεικτική της οργής που έχει -δικαίως- ξεσπάσει ήταν η απάντηση καρκινοπαθούς στον Σπύρο Πνευματικό:

«Ναι, είναι αλήθεια πως κοστίζουμε πολλά στο…σύστημα σας, αλλά μάλλον θα ξεχνάτε ότι οι περισσότεροι από εμάς “φεύγουν” νωρίς με ότι αυτό συνεπάγεται για τα…έξοδα.

Γνωρίζεις, ακόμη, ότι πολλοί από εμάς έχουμε δώσει ένα σκασμό χρήματα, ξέρεις πως, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο, και σίγουρα δεν σε ενδιαφέρει αν αυτά τα χρήματα τα είχαμε ή τα δανειστήκαμε ή μαζεύτηκαν μέσω ανθρώπων που απλά ευαισθητοποιήθηκαν…

Ψιλά γράμματα για σένα…

Ξέρεις όμως, “φεύγουμε” με το κεφάλι ψηλά, έχοντας σηκώσει έναν “βαρύ σταυρό” που εσένα μάλλον δε σου λέει τίποτα, καθώς μας βλέπεις μόνο σαν “κόστος” σε ένα σύστημα που υπηρετείς και πίστεψέ με κοστίζεις πολύ πιο ακριβά δίχως να προσφέρεις απολύτως τίποτα!

Σε λυπάμαι ξέρεις…

Σε λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω “άνθρωπο” ή “επιστήμονα”, μου θυμίζεις περισσότερο εκείνον τον…Giosef Mengele, τον περιβόητο “γιατρό” του στρατοπέδου Ausbitz…

Σε λυπάμαι γιατί δεν γνωρίζεις πως η Πίστη και η Ελπίδα κάνουν Θαύματα, γιατί δεν υπολογίζεις Θεό κι Αγίους…

Σε λυπάμαι γιατί δεν έχεις ήθος και αξιοπρέπεια κι εύχομαι ποτέ στην ζωή σου να μη χρειαστεί να τραβήξεις μια…γραμμή για κάποιον δικό σου άνθρωπο…

Θα ήθελα όμως να μπορούσα να σε δω μια τέτοια στιγμή κατάματα».

[fbcomments]