Παρασκευή 04.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλη κλίση έχει πάρει το πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

29.08.2018 /

Μεγάλη κλίση έχει πάρει το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες τη νύχτα στο υπόγειο γκαράζ.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά που ακόμη καίει.

Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν εστίες καπνού και ποσότητα νερού από τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης.

Παρά το ότι σήμερα το πρωί άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα χθες βράδυ, σε φορτηγό που βρισκόταν στο τρίτο υπόγειο του πλοίου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και αφού περιορίστηκε το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στον Πειραιά.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος κατέπλευσε στον Πειραιά στις 4 τα ξημερώματα και 40 λεπτά αργότερα ξεκίνησε η εκκένωσή του. Ηρεμα και συντεταγμένα οι 875 επιβάτες βγήκαν από τις δύο εξόδους του πλοίου, με ασφάλεια, φορώντας τα σωσίβιά τους και μάσκες.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει σβήσει πλήρως η φωτιά ενώ το πλοίο, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες, έχει πάρει κλίση εξαιτίας του νερού που έχει πέσει μέσα στα γκαράζ στην προσπάθεια της κατάσβεστης της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, νωρίτερα, εξήγησε πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία κατάσβεσης λόγω αφενός των πυκνών καπνών και αφετέρου της δυσκολίας που υπάρχει στη μετακίνηση εντός των γκαράζ που είναι γεμάτα αυτοκίνητα και φορτηγά.

«Είναι δύσκολη η εικόνα, λόγω του ότι είναι περιορισμένοι οι χώροι και λόγω του ότι ακόμη προσπαθούμε να φθάσουμε στο χώρο της πυρκαγιάς. Εχουμε βγάλει αρκετά αυτοκίνητα έξω από το πρώτο γκαράζ έξω, αλλά δυσκολευόμαστε να μπούμε στο υπόγειο γκαράζ που είναι η εστία της φωτιάς, μας δυσκολεύουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά. Θα χρειαστεί ώρα να σβήσουμε τη φωτιά και δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα», είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής επιβεβαιώνοντας ότι το πλοίο έχει πάρει κλίση εξαιτίας του νερού που έχουν ρίξει οι πυροσβέστες.

Μεγάλη κλίση έχει πάρει το πλοίο Ελευθέριος ΒενιζέλοςΜεγάλη κλίση έχει πάρει το πλοίο Ελευθέριος ΒενιζέλοςΚάποια από τα οχήματα που υπήρχαν στα γκαράζ έχουν απομακρυνθεί για να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστώνΚάποια από τα οχήματα που υπήρχαν στα γκαράζ έχουν απομακρυνθεί για να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών17 ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς, δεν έχει κατασβεστεί πλήρως ακόμη17 ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς, δεν έχει κατασβεστεί πλήρως ακόμηΤο πλοίο έχει πάρει κλίση λόγω του νερού που έχουν ρίξει οι πυροσβέστεςΤο πλοίο έχει πάρει κλίση λόγω του νερού που έχουν ρίξει οι πυροσβέστεςΠαρόντες στην προσπάθεια κατάσβεσης και οι εργαζόμενοι του πλοίουΠαρόντες στην προσπάθεια κατάσβεσης και οι εργαζόμενοι του πλοίουΠλοιάρια της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείοΠλοιάρια της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείοΑπό τα ξημερώματα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάςΑπό τα ξημερώματα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάςΤο Ελ.Βενιζέλος, 17 ώρες μετά, ακόμη καπνίζει. Το Ελ.Βενιζέλος, 17 ώρες μετά, ακόμη καπνίζει.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

iefimerida