Τετάρτη 19.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μακελειό!!! Κάτω από τη βάση έγραψε το 65%

28.06.2019

Πέρα από τις οδηγίες για τις βαθμολογίες των υποψηφίων, το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε και τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών.

Τα στατιστικά επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για τα θέματα – «μπαστούνια» των φετινών Πανελληνίων, σε αρκετά μαθήματα, όπως η Χημεία, τα Μαθηματικά, οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και η Βιολογία.

Βαθμολογίες Πανελληνίων 2019: Εως και 65% κάτω από τη βάση
Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους όλων των Ομάδων Προσανατολισμού των ΓΕΛ, προκύπτει ότι το 64,99%, ήτοι 4.258 υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση στη Βιολογία Γενικής Παιδείας.

διαίτερα δύσκολα φαίνεται πως ήταν εν τέλει και τα θέματα των Μαθηματικών. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στα Μαθηματικά προσανατολισμού 27.800 υποψήφιοι (61,03%) έγραψαν κάτω από τη βάση.

Στη λίστα των προβληματικών επιδόσεων ακολουθεί η Ιστορία προσανατολισμού, στην οποία το 47,2% των υποψηφίων (12.264 άτομα) έγραψαν κάτω από τη βάση.

Νεοελληνική Γλώσσα: Μόλις το 16,11% κάτω από τη βάση
Το μοναδικό μάθημα που φαίνεται να σώζει την… «παρτίδα» είναι η Νέα Ελληνική γλώσσα όπου το 83,89% (68.156) έγραψε πάνω από τη βάση. Οι αριστούχοι πάντως (με βαθμό άνω των 18) στη Νεοελληνική Γλώσσα ήταν μόλις 1.083, δηλαδή το 1,34% των υποψηφίων.

Για τα υπόλοιπα μαθήματα των υποψηφίων -όλων των ομάδων προσανατολισμού- για τα ΓΕΛ, ισχύουν τα εξής για όσους έγραψαν κάτω από τη βάση:

Αρχαία Ελληνικά προσανατολισμού: 8.255 (31,72%)
Λατινικά προσανατολισμού: 7.518 (30,29%)
Βιολογία προσανατολισμού: 4.820 (31,43%)
Φυσική προσανατολισμού: 11.984 (39,41%)
Ανάπτυξη Εφαρμογών: 10.011 (41,74%)
Αρχές Οικονομικής Θεωρίας: 10.238 (43,03%)

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας όπου οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους (http://results.it.minedu.gov.gr).

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα αποτελέσματά του χρησιμοποιώντας τον οκταψήφιο κωδικό του και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επιπλέον, οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στα σχολεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Έτσι, από σήμερα, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το μηχανογραφικό.

Υπενθυμίζεται ότι από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη 9 Ιουλίου καθώς και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Από το Υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.