Κυριακή 03.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τραγωδία στη Νίκαια: Πώς χάθηκε μέσα σε λίγες στιγμές η 7χρονη Παναγιώτα

09.07.2021 /

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εξετάζουν οι αστυνομικοί – Στο τμήμα της τροχαίας Κορυδαλλού κρατείται ο οδηγός του φορτηγού – Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο τραγικός πατέρας, που διασταυρώθηκε με το ασθενοφόρο του παιδιού του χωρίς να το ξέρει

Οι αξιωματικοί της τροχαίας Κορυδαλλού έχουν αναλάβει να δουν μέσα από υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η τραγωδία και έχασε τη ζωή του ένα εφτάχρονο παιδί. Σύμφωνα με τις εικόνες που κατέγραψε κάμερα που βρίσκεται στην περιοχή, διακρίνεται ένα τουριστικό λεωφορείο το οποίο σταματάει στο κόκκινο φανάρι στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Οι τρεις επιβάτες που κατεβαίνουν είναι η 7χρονη Παναγιώτα,η ξαδέρφη της και η θεία της, οι οποίες επέστρεφαν από το μπάνιο τους.

Ο οδηγός κρατείται στο τμήμα της τροχαίας Κορυδαλλού, ενώ από χτες το απόγευμα που έγινε γνωστή η τραγική είδηση σπεύδουν στο σημείο συγγενείς, φίλοι αλλά και άγνωστοι κι αφήνουν λουλούδια και σημειώματα που γράφουν «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου», στο δρόμο που ξεψύχησε η μικρή Παναγιώτα.

Ο πατέρας διασταυρώθηκε με το ασθενοφόρο του παιδιού του χωρίς να το ξέρει
Συγκλονισμένος ο πατέρας της 7χρονης, χτες το απόγευμα, λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν κατήγγειλε ότι το δυστύχημα έγινε όταν ο οδηγός του φορτηγού παραβίασε το κόκκινο. «Αυτή η τιμωρία -έχασα το 2019 τον αδελφό μου, το 2021 την πεθερά μου- είναι η μεγαλύτερη τιμωρία που μπορεί να έχει ένας πατέρας, μια οικογένεια. Επαγγελματίας άνθρωπος, παραβίασε το κόκκινο και σκότωσε μια ψυχούλα, το αγγελάκι μου, που είχα όνειρα γι’ αυτήν. Η ανιψιά μου χαροπαλεύει» και πρόσθεσε: «θα δώσω ό,τι έχει μείνει, ματάκια, καρδούλα σε παιδάκια, να ζήσουν».

Πάτερας Παναγιωτάς

 

Δηλώσεις του πατέρα της 6χρονης

Στη συνέχεια ο άτυχος πατέρας εξέφρασε το μένος του για τον οδηγό του φορτηγού. «Δεν ξέρω τι να πω. Να μην ξαναγίνει. Αλλά ξαναγίνονται. Είναι επικίνδυνοι, δεν υπάρχει Παιδεία, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω αυτό το πράγμα» σημείωσε. Τραγική ειρωνία, όπως ο ίδιος ανέφερε, ότι μόλις πληροφορήθηκε ότι το παιδί του «έφυγε» από τη ζωή σε τροχαίο, αμέσως έτρεξε στο σημείο. Στο δρόμο, λίγο πριν φτάσει κι ανεβαίνοντας τη Γρηγορίου Λαμπράκη, είδε στην αντίθετη κατεύθυνση ένα ασθενοφόρο. Παρακαλούσε, όπως ο ίδιος είπε να μην ήταν μέσα στο όχημα του ΕΚΑΒ το παιδί του. Δυστυχώς, όμως ήταν η 7χρονη κόρη του που μεταφερόταν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.