Τρίτη 05.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φωτιές στη Ν.Δ. ανάβει η Λατινοπούλου – Βολές κατά Μαξίμου από έξι πρώην βουλευτές

03.06.2021

Έξι πρώην βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ εξέφρασαν με κάθετο τρόπο τη διαφωνία τους στα όσα ειπώθηκαν τις περασμένες ημέρες δια στόματος του βουλευτή του κόμματος, Γιάννη Λοβέρδου από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί συνεπιμέλειας, αλλά και από την πολιτεύτρια Αφροδίτη Λατινοπούλου, σχετικά με τα σχόλιά της για το γυναικείο σώμα (δείτε εδώ).

Στη δήλωση, την οποία υπογράφουν οι Ευάγγελος Αντώναρος, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Χρήστος Ζώης, Σάββας Τσιτουρίδης, Κρινιώ Κανελλοπούλου και Νίκος Σταυρογιάννης, επισημαίνεται ότι τα εν λόγω επεισόδια «είναι πολλά για ένα διάστημα λίγων εβδομάδων για να είναι απλά ατυχή ή συμπτωματικά γεγονότα σε μία παράταξη που διαχρονικά εξέφραζε τον φιλελευθερισμό». Μάλιστα, αφήνουν αιχμές σχετικά με φαινόμενα «υποκριτικής διγλωσσίας» που κλείνουν το μάτι σε ακροσυντηρητικά ακροατήρια και κινούνται σε «τραμπικά μονοπάτια, μακριά από την ηθική κληρονομιά της παράταξης».

Οι έξι πρώην βουλευτές, απευθυνόμενοι προς το Μαξίμου, τονίζουν ότι «πρέπει να γίνουν κατανοητές ορισμένες αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα μίας φιλελεύθερης ουμανιστικής ιδεολογίας», μιλώντας παράλληλα για «αλλοίωση του φιλελεύθερου χαρακτήρα της ΝΔ».

Η κοινή δήλωση των έξι πρώην βουλευτών

Πολιτεύτρια της ΝΔ, επιλογή και εκλεκτή της «νέας τάξης» πραγμάτων, με σχόλια της εργαλειοποιεί το γυναικείο σώμα για να είναι αρεστό και θελκτικό!

Βουλευτής του ίδιου κόμματος υπερασπίζεται το πατρικό δικαίωμα για επιμέλεια των τέκνων ακόμη και γι’ αυτούς που βιαιοπραγούν στις συζύγους τους.

Με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο το δικαίωμα για επιμέλεια των τέκνων διαζευγμένων γονέων βρίθει αστοχιών, ποσοτικοποιείται κατά τρόπο αόριστο και επιμερίζεται σε βάρος του συμφέροντος και του ποιοτικού χρόνου των παιδιών.

Τα παραπάνω «επεισόδια» είναι πολλά για ένα διάστημα λίγων εβδομάδων για να είναι απλά ατυχή ή συμπτωματικά γεγονότα σε μια παράταξη που διαχρονικά εξέφραζε τον φιλελευθερισμό . Και είναι ενδεικτικά μιας τωρινής υποκριτικής διγλωσσίας που κλείνοντας το μάτι σε σεξιστικά, φαλλοκρατικά και ακροσυντηρητικά ακροατήρια διολισθαίνει σε «τραμπικά» μονοπάτια, μακριά από το πνεύμα και τις πρακτικές, καθώς και από την ιδεολογική, πνευματική και ηθική κληρονομιά της παράταξης.

Δηλώσεις, απόψεις και στάσεις που προωθούν το σεξισμό και τις έμφυλες διακρίσεις και απορρίπτουν τη διαφορετικότητα και την ανοχή δεν είναι απλά αναχρονιστικές και γελοίες. Είναι και επικίνδυνες, αλλά και παράνομες, αφού παραβιάζουν τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αποτελεί εσωτερικό και άμεσα εφαρμοζόμενο δίκαιο τόσο στην χώρα μας όσο και στα άλλα κράτη της Ένωσης.

Μετά από δύο χρόνια στην εξουσία στην ομάδα του Μαξίμου, που αλλοιώνει το φιλελεύθερο χαρακτήρα της ΝΔ, πρέπει να γίνουν κατανοητές ορισμένες αρχές που βρίσκονται στον πυρήνα μιας φιλελεύθερης ουμανιστικής ιδεολογίας. Κάθε άνθρωπος έχει την αξία του ανάλογα με τα ιδιαίτερα ταλέντα και χαρίσματά του και όχι ανάλογα με το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, την εξωτερική του εμφάνιση ή την ηλικία του. Και ο κάθε άνθρωπος μπορεί να διαχειρίζεται το σώμα του όπως θέλει και να επιλέγει την ταυτότητα και την εμφάνισή του ελεύθερα και αβίαστα. Με τρίχες ή χωρίς, με σημάδια ή ραγάδες, με τακούνια ή χωρίς, με κυτταρίτιδα ή χωρίς, με κοιλιακούς ή χωρίς, με λίπος ή χωρίς το σώμα μας μας ανήκει, είναι επιλογή μας και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος. Κάθε αντίθετη άποψη με τα παραπάνω δεν εκθέτει απλά όσους την προβάλλουν. Εκθέτει πρωτίστως όσους επιλέγουν ή ανέχονται πρόσωπα σε όλα τα επίπεδα, από τη βάση ως την ηγεσία, που ασχημονούν παραβιάζοντας αρχές και αξίες μιας παράταξης που διαχρονικά συνέβαλλε στη προώθηση φιλελεύθερων και ουμανιστικών αρχών.

Κοινή δήλωση έξι πρώην Υπουργών και βουλευτών για φαινόμενα σεξισμού και έμφυλων διακρίσεων

Κρινιώς Κανελλοπούλου, π. Βουλευτού

Ευάγγελου Αντώναρου, π. Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Χρήστου Ζώη, π. Υπουργού

Άρη Σπηλιωτόπουλου, π. Υπουργού

Νίκου Σταυρογιάννη, π. Βουλευτού και Δημάρχου Λαμίας

Σάββα Τσιτουρίδη, π. Υπουργού