Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βγήκαν για τα καλά τα μαχαίρια στη Νέα Δημοκρατία

03.11.2015

Πολλές οι καταγγελίες που ακούστηκαν στην ΚΕΦΕ από Μητσοτάκη και Γεωργιάδη κατά του περιβάλλοντος Μεϊμαράκη με αιχμή ότι γίνεται εκμετάλλευση των υποδομών του κόμματος για την προεκλογική του εκστρατεία. Σε 885 εκλογικά κέντρα με 1.284 κάλπες στο εσωτερικό και 44 στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ηγεσία της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου, όπως αποφάσισε η Επιτροπή που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης.

Οι εκπρόσωποι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αδωνι Γεωργιάδη έθεσαν για ακόμα μια φορά ζήτημα χρησιμοποίησης από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη των υποδομών του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, καταγγέλλοντας τηλεφώνημα που έγινε από τα κεντρικά γραφεία στον πρώην βουλευτή Αχαΐας κ. Μπεκίρη, από τον οποίο ζητήθηκε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Η πλευρά Μεϊμαράκη, πάντως, κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και το καταδικάζει.

Ο εκπρόσωπος του Αδωνι Γεωργιάδη κατήγγειλε επίσης ότι ο πρώην γγ Εθελοντών και εν ενεργεία μέλος της ΠΕ κ. Σιάνης προσπάθησε τη Δευτέρα να πάει στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, αλλά του απαγόρευσαν αρχικά την είσοδο και τελικά του επετράπη να εισέλθει μετά από παρέμβαση του διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δήλωσε άγνοια του περιστατικού και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει να γίνει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έδωσε εντολή στους άντρες της ασφάλειας να εμποδίσουν την είσοδο στον κ. Σιάνη.

Η πλευρά Μεϊμαράκη πάντως και σε αυτή την περίπτωση δήλωσε άγνοια για το γεγονός, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος τη δουλειά του είχε την τελείωσε και η γραμματεία του δεν υπάρχει πια.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Αδωνις Γεωργιάδης με επιστολή του στους άλλους τρεις υποψηφίους για την προεδρία της ΝΔ ζητά σε πιο σκληρό ύφος τη διεξαγωγή debate ή εθνικών συνδιασκέψεων, αφήνοντας αιχμές και για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος, παρ’ ότι είναι υποψήφιος.

Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, απαντώντας στην επιστολή του Αδωνι Γεωργιάδη, αναφέρουν ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν το καταστατικό.

«Το καταστατικό της ΝΔ, το οποίο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό και πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρήσουμε όλοι. Καμία αντικαταστατική ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Θα τηρήσουμε μέχρι κεραίας το καταστατικό παρά τις προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες ορισμένων. Δεν θα φέρουμε στο προσκήνιο ζητήματα παραπολιτικής και όλα όσα ανατροφοδοτούν την εσωτερική ένταση» τονίζουν χαρακτηριστικά.