Τετάρτη 21.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μήνυμα αισιοδοξίας από Ηλία Μόσιαλο

19.03.2020

Μήνυμα αισιοδοξίας πως σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα για την θεραπεία του κορονοϊού στέλνει ο Τρικαλινός  καθηγητής Οικονομικών υγείας στο London School of Economics και πρώην υπουργός, Ηλίας Μόσιαλος.

“Στη χτεσινή μου συνομιλία με τον διευθυντή του Eυρωπαϊκού Γραφείου της ΠΟΥ, Dr Hans Kluge, μεταξύ άλλων αναφερθήκαμε στον αριθμό των κλινικών δοκιμών για πιθανές θεραπείες και εμβόλια για τον κορωνοϊο. Αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, υπάρχουν περίπου 200 εγκεκριμένες κλινικές δοκιμές, και ορισμένα από τα φάρμακα στην επισυναπτόμενη λίστα της ΠΟΥ, χρησιμοποιούνται και στη χώρα μας. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα για τις καλύτερες δυνατές αγωγές για τους νοσούντες από τον νέο ιό.

Κανένας δεν πρέπει να αποθαρρύνεται και να απελπίζεται. Η διαχείρηση της πανδημίας είναι προτεραιότητα στα χέρια πολύ ικανών ανθρώπων. Αυτή η κρίση μας αφορά ολους, και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε να την ξεπεράσουμε με το μικρότερο κόστος. Θα το ξαναπώ κι ας επαναλαμβάνομαι: ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, μένουμε σπίτι, δείχνουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας, προσέχουμε τους αγαπημένους μας”.

Σε μια τόσο δύσκολη καμπή είναι αχτίδα φωτός να ακούς αισιόδοξες εκτιμήσεις, από τον άνθρωπο που έθεσε σε εγρήγορση την κυβέρνηση και το σύστημα Υγείας της χώρας και που αποδείχθηκε πως τελικά είχε δίκιο,  παρότι από κάποιος λοιδορήθηκε.