Πέμπτη 22.04.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μόσιαλος: Να κλείσουν άμεσα σχολεία και πανεπιστήμια

04.03.2020

Τον κώδωνα του κινδύνου, αναφορικά με τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, κρούει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. Μάλιστα ο κ. Μόσιαλος μιλώντας χθες στις “Χαμηλές Πτήσεις” τόνισε την ανάγκη επιτέλους ως χώρα να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που προτείνονται και το κυριότερο ως λαός να τα εφαρμόσουμε. Ισως είναι καιρός φωνές σοβαρές και με ειδική βαρύτητα όπως αυτή του Τρικαλινού καθηγητή Πολιτικής της Υγείας σε ένα από το πιο κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου όπως είναι αυτό του London School of Economics (LSE), να ληφθούν σοβαρά υπόψη απ’ όλους μας.  Μάλιστα σε επικοινωνία μαζί μας δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός του σοβαρού κρούσματος κορονοϊού στον 66χρονο στην Αμαλιάδα ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος προτείνει να κλείσουν τώρα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα πριν εξαπλωθεί περαιτέρω ο κοροναϊός.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την απόφαση της Ιταλίας να κλείσουν μέχρι τα μέσα του Μαρτίου όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια της χώρας, αναφέρει πως «αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα, πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού».

Όπως επισημαίνει, «αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά».

Παράλληλα τονίζει πως «η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες».