Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σταγόνα στον ωκεανό τα νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης

09.02.2022

Μέτρα στήριξης με το σταγονόμετρο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ώρα που οι τιμές σε ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο σπάνε όλα τα ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε ότι η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον μήνα Φεβρουάριο θα είναι μειωμένη κατά τρία ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι περίπου δέκα ευρώ μικρότερη από τα μέτρα στήριξης του Δεκέμβρη.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός:

  • Οι πρώτες 150 KWh κατανάλωσης επιδοτούνται με 150 ευρώ/Mwh
  • Από 151-300 KWh επιδοτούνται με 110 ευρώ/Mwh
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο η επιδότηση είναι στα 170 ευρώ/ MWh για τις πρώτες 300 KWh από 180 ευρώ/MWh τον Ιανουάριο.
  • Με 170 ευρώ/MWh θα επιδοτηθούν και οι δικαιούχοι του Τιμολογίου Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, ανεξαρτήτου ορίου κατανάλωσης

Αναφορικά με το φυσικό αέριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η επιδότηση παραμένει στα 20 ευρώ, ενώ εκτίμησε πως επιπλέον επιδότηση 20 ευρώ θα παράσχει η ΔΕΠΑ, ενώ δεν είναι γνωστό τι θα πράξουν οι ιδιωτικοί πάροχοι.

Οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έκπτωση που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών τιμολογίων (βιομηχανία, εμπόριο, αγροτικά) και όλες αντίστοιχα τις κατηγορίες χρήσεων (χαμηλή, μέση, υψηλή τάση).