Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μίνι ανασχηματισμός: Ξηλώνει Οικονόμου – Παραμένουν Σκρέκας – Παπαστεργίου

03.01.2024 /

Σημαντικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης το απόγευμα της Τετάρτης, μόλις έξι μήνες μετά τις εθνικές εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το Μαξίμου προχώρησε σε ανασχηματισμό ανασύνταξης σε κρίσιμα πεδία που καταγράφηκαν αποτυχίες το προηγούμενο διάστημα, με πιο χαρακτηριστικό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου απομακρύνθηκε ο Γιάννης Οικονόμου και επέστρεψε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Αναλαμβάνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο για πέμπτη φορά στην πολιτική του διαδρομή.

Ο Γιάννης Οικονόμου αξιολογήθηκε αρνητικά στο συγκεκριμένο πόστο μετά το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα στου Ρέντη.

Η μετακίνηση Χρυσοχοΐδη προκάλεσε εξελίξεις-ντόμινο και σε άλλα υπουργεία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφήνει το υπουργείο Εργασίας και επιστρέφει στο υπουργείο Υγείας.

Αμετακίνητοι παραμένουν οι Κώστας Σκρέκας και Δημήτρης Παπαστεργίου.

Οι αλλαγές

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.

Τι λένε από το Μαξίμου

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του μίνι ανασχηματισμού, κυβερνητικές πηγές ξεκίνησαν το «μασάζ», κάνοντας λόγο για «διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου».

«Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση σε ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, επικεφαλής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που διαθέτει πλούσια εμπειρία σε αυτό τον τομέα ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος», αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν πως ο Α. Γεωργιάδης είναι «υπουργός με μεταρρυθμιστική εμπειρία» και αναμένεται να προχωρήσει όσα δρομολογήθηκαν στο υπουργείο Υγείας τους προηγούμενους μήνες.

«Υπουργός Εργασίας, αναλαμβάνει η Δόμνα Μηχαηλίδου, που έχει θητεύσει με επιτυχία στο συγκεκριμένο υπουργείο ενώ υφυπουργός Παιδείας, με αρμοδιότητα την Επαγγελματική Κατάρτιση αναλαμβάνει η βουλευτής Επικρατείας, Ιωάννα Λυτρίβη, στέλεχος με πολύ μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα», σχολιάζουν πηγές από το Μαξίμου.

 

[fbcomments]