Πέμπτη 13.11.2025 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η κυβέρνηση “σκοτώνει” τους κτηνοτρόφους – Πέθανε 75χρονος – Απειλή αυτοκτονίας από 53χρονο

08.10.2025 /

Ισως τελικά στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη με υπουργό τον Κώστα Τσιάρα, δεν ήταν η θανάτωση των αιγοπροβάτων που πάσχουν από ευλογιά… αλλά και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι, ίσως όχι μόνο μεταφορικά, αφού ήδη είχαμε τον πρώτο θάνατο 75χρονου στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο Βόλο χθες 53χρονος απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει στη στάνη και τελικά εξαφανίστηκε…

Η ανικανότητα της κυβέρνησης να ελέγξει τη νόσο είναι πλέον ξεκάθαρη με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να είναι εκτός εαυτού, χθες «έκραξαν» στην Λιβαδειά τον κ. Τσιάρα, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει αν αποφασίσουν lockdown.

Ο θάνατος

Τραγωδία στο Μικρό Μοναστήρι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, όπου ένας κτηνοτρόφος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί, συντετριμμένος από την απώλεια των ζώων του.

Όλα συνέβησαν νωρίτερα σήμερα, όταν ο άτυχος άνδρας επισκέφθηκε το τοπικό παντοπωλείο για να αγοράσει τσιγάρα. Λίγες ώρες πριν, η κτηνιατρική υπηρεσία είχε κατασχέσει τα πρόβατά του με τη δικαιολογία ότι έπρεπε να θανατωθούν λόγω ευλογιάς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κτηνοτρόφος, φανερά καταρρακωμένος, συνομίλησε με έναν γνωστό του που τον ρώτησε τι συνέβη με τα πρόβατά του. «Ήρθε το κωλοκράτος και μου τα πήρε γιατί δήθεν είχαν ευλογιά, ενώ τα ζώα ήταν υγειέστατα!» φώναξε με απόγνωση. Ξαφνικά, ο άνδρας ένιωσε έντονο πόνο στη μέση, αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πάτωμα του παντοπωλείου.

Η απειλή αυτοκτονίας

Την ίδια ώρα στον Βόλο εκτός ελέγχου ο κτηνοτρόφος που ανέμενε χθες να θανατωθούν τα αιγοπρόβατά του, στη μονάδα του στη Β’ ΒΙΠΕ, φώναζε ότι δεν τη θέλει τη ζωή του και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και πανικός σημαίνοντας συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το επεισόδιο απελπισίας ο 53χρονος εξαφανίστηκε, για να βρεθεί τελικά μετά από μία ημέρα.

[fbcomments]