Τρίτη 04.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σάλος με τον μητροπολίτη Κοζάνης: «Ελάτε να κοινωνήσετε με την ίδια λαβίδα»

18.10.2020

Στην Κοζάνη που είναι στο κόκκινο του χάρτη και σε lockdown μπορεί να μην κάνουν πάρτι, αλλά προκαλούν όσον αφορά τον συνωστισμό στις εκκλησίες.

Συγκεκριμένα το πρωί της Κυριακής ένας ιερέας δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως δεν υπάρχει όριο ατόμων στις εκκλησίες, ενώ το «τελειωτικό» χτύπημα ήρθε από τον Μητροπολίτη.

Ειδικότερα ο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλος είπε απευθυνόμενος στους πιστούς, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Κοζάνης:

«Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ελβετία, είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με εμάς. Εκεί, είναι χιλιάδες οι νεκροί. Εκατοντάδες οι προσβεβλημένοι από την πανδημία. Κι εδώ (στην Ελλάδα), ακόμη, με τη χάρη του Θεού, γιατί κάποιοι άνθρωποι υψώνουν χείρας ικέτιδας… Γιατί επιμένουν σε εκκλησία έστω και με κλειστές πόρτες, έρχεται και δέεται στο Θεό, να σκεπάζει τη χώρα μας… »

Μάλιστα, ο μητροπολίτης, κάλεσε τους πιστούς να φέρουν και τα παιδιά τους να κοινωνήσουν “από την ίδια λαβίδα”.

«Να ‘ρθείτε τώρα, να φέρετε τα παιδάκια σας κι εσείς κάποιοι, να κοινωνήσουν και να κοινωνήσετε.  Από την ίδια λαβίδα. Γιατί το πιστεύετε ότι εκεί είναι το σώμα και το αίμα του Κυρίου!.. Όποιοι αμφισβητούν το σώμα και αίμα του Κυρίου, το βλασφημούν! Όποιοι και όποιες αμφιβάλλουν ότι είναι σώμα και αίμα Χριστού, να μην έρχονται, να μην πλησιάζουν» είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης.

Ακούστε τα όλα, στο παρακάτω βίντεο, μετά το χρόνο 2:29:00: