Σάββατο 16.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΣΟΚ: Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη στους θανάτους από κορονοϊό!!!

21.04.2021

Μικρή αποκλιμάκωση βλέπει ο καθηγητής Πνευμονολογικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Γουργουλιάνης παρά το γεγονός ότι σήμερα είχαμε 3789 κρούσματα και αυτό γιατί επίσης σήμερα είχαμε αριθμό ρεκόρ στα τεστ με 80.000. Άρα συμπέρανε ο καθηγητής μιλώντας στη δελτίο ειδήσεων της «Θεσσαλίας τηλεόρασης» έχουμε δείκτη θετικότητας στο 4,7%, όταν πριν μία εβδομάδα είχαμε πάνω από 7,5%. Ο δείκτης θετικότητας είναι πιο σημαντικός από τον αριθμό κρουσμάτων, σημείωσε.

Ο κ. Γουργουλιάνης παραδέχτηκε ότι σε γενικές γραμμές έχει δίκιο στο άρθρο του ο Στέφανος Μάνος που αναφέρει ότι η χώρα μας πλέον έχει το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό και αυτό το απέδωσε στο γεγονός όχι τόσο στην έλλειψη αναπνευστήρων αλλά στο ότι πλέον λείπουν από την Ελλάδα γιατροί και ειδικά γιατροί «πρώτης γραμμής» για την αντιμετώπιση της πανδημίας Τέτοιοι είναι οι εντατικολόγοι και παθολόγοι και αναισθησιόλογοι, για τους οποίους προκηρύσσονται θέσεις στο ΕΣΥ αλλά δεν καλύπτονται λόγω της μαζικής φυγής στα χρόνια της κρίσης Ελλήνων επιστημόνων κυρίως στις χώρες της Ευρώπης, όπου κατέφυγαν 15.000 Έλληνες γιατροί.
Επίσης ο καθηγητής της Πνευμονολογικής συμπλήρωσε πως πλέον είναι σαφές ότι η πρόταση που είχε κάνει εδώ και μήνες να γίνεται η πρώτη δόση του εμβολίου σε περισσότερους θα δώσει ένα καλύτερο δείκτη ανοσίας στο γενικό πληθυσμό