Παρασκευή 23.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ουρά για το στερνό αντίο στον έκπτωτο μονάρχη Κωνσταντίνο

16.01.2023

Μεγάλη είναι η προσέλευση του κόσμου για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στην Μητρόπολη, με το φέρετρο να είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο πριν τις 8:30 το πρωί, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, στην ουρά βρίσκονται περισσότεροι από 1.300 άτομα. Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο, η ουρά ξεκινά από το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και καταλήγει στην Μητροπόλεως στο ύψος της Καπνικαρέας, σχεδόν, δηλαδή, στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος που άφησε την τελευταία πνοή του το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου 2023 οδηγείται στην τελευταία κατοικία του. Το τελετουργικό αποφασίστηκε μετά από έντονο παρασκήνιο, που προκάλεσε αντιπαραθέσεις και διχασμό –λέξεις, άλλωστε, που απαντώνται συχνά στις σελίδες που αφιερώθηκαν στη ζωή του- σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο

Η τελική απόφαση ορίζει ότι ο τέως βασιλιάς Κωνταντίνος θα ταφεί στο Τατόι στο βασιλικό κοιμητήριο. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών. Από τις 6:00 το πρωί η σορός του τέως βασιλιά βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου ώστε όποιος επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

[fbcomments]