Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ

20.12.2015

Ξεπερνούν τους 370.000 οι ψηφοφόροι

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που προκάλεσαν προσωρινή διακοπή, διάρκειας περίπου μισής ώρας, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη ΝΔ.

Το πρόβλημα προέκυψε, καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τη διαδικασία είχε προγραμματίσει το κλείσιμο της κάλπης στις 7 μ.μ. χωρίς να έχει προβλέψει την παράταση ώς τις 8 μ.μ. Η διαδικασία συνεχίζεται αυτή την ώρα χωρίς άλλα προβλήματα.

Περισσότεροι από 370.000 ψηφοφόροι έχουν προσέλθει και ψηφίσει στις εσωκομματικές εκλογές και γίνονται προσπάθειες να επανέλθει το σύστημα όσον το δυνατό πιο σύντομα, καθώς αρκετοί ψηφοφόροι περιμένουν για να ψηφίσουν, έχοντας σχηματίσει ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα. Η συμμετοχή στις εκλογές έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και η ΚΕΦΕ ανακοίνωσε νωρίτερα την παράταση της διαδικασίας κατά μία ώρα, ενώ όπου υπάρχουν ψηφοφόροι η διαδικασία θα συνεχίζεται και πέραν των 8 μ.μ.

Την παράταση της εκλογικής διαδικασίας ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ της ΝΔ Γ. Τραγάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00, αλλά όπου υπάρχουν ακόμα πολίτες παρόντες που επιθυμούν να ψηφίσουν, η εφορευτική επιτροπή θα δύναται να συνεχίσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος.

Ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους γιατί, όπως τόνισε, συνέβαλαν ώστε να είναι μεγάλη η προσέλευση του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από τις κάλπες η Συγγρού έστελνε μήνυμα πως θα ήταν ικανοποιημένη, εάν οι ψηφοφόροι έφταναν τις 300.000.

Η διαδικασία από το πρωί εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα, τεχνικά ή άλλα.

Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η μάχη θα κριθεί στον β’ γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους.

Εάν απαιτηθεί β’ γύρος, τότε δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν σε τυχόν επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψηφίσουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Μηνύματα ενότητας έστειλαν το πρωί όλοι οι υποψήφιοι καλώντας τον κόσμο να ψηφίσει μαζικά.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απηύθυνε μήνυμα ενότητας, λέγοντας: «Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μεγάλη νικήτρια είναι η ΝΔ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Κηφισιά όπου ψήφισε, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του κόσμου και έστειλε μήνυμα ενότητας. «Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κεντροδεξιά παράταξη» τόνισε.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις εκλογές και τόνισε: «Σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη ΝΔ και αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν».

Ικανοποιημένος για τη μεγάλη συμμετοχή εμφανίστηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι ο κόσμος αγκαλιάζει τη ΝΔ. Από το Περιστέρι, όπου ψήφισε, έστειλε το μήνυμα ότι «από αύριο θα είμαστε όλοι ενωμένοι για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

Το μεσημέρι ψήφισε στην Κηφισιά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τη σύζυγό του. Ο πρώην πρωθυπουργός απηύθυνε μήνυμα ενότητας στην παράταξη «για να μπει τέλος σε αυτήν την αδίαστακτη και ανίκανη κυβέρνηση».

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Newsroom ΔΟΛ