Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φωτιά στην Εύβοια: Ούτε σε ταινία τρόμου…

07.08.2021

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, με το πέρασμά της να έχει κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και αρκετά σπίτια, αναγκάζοντας αρκετούς κατοίκους και παραθεριστές να εγκαταλείπουν άρον-άρον για να γλυτώσουν από τη μανία της.

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που έχει ανέβει στο Twitter, που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής από τα μάτια των ανθρώπων που απομακρύνονται από το λιμάνι της Λίμνης με ferry boat για να μεταφερθούν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αιδηψού.

 

«Δεν γίνεται να είναι πραγματικότητα, σαν ταινία μοιάζει» αναφέρει ο χρήστης στη λεζάντα.

Σημειώνεται πως συνολικά 1.130 άτομα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τη Λίμνη και την παραλία Κοχύλι. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μετά τους 650, ακόμη 480 άτομα επιβιβάστηκαν από το λιμάνι στο ferry boat «ΠΑΡΑΛΟΣ» και μεταφέρθηκαν ασφαλείς στην Αιδηψό.

Στο λιμάνι της Λίμνης παραμένει το «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» για να συνδράμει στην απομάκρυνση τυχόν άλλων πολιτών.

 

Οργισμένοι οι κάτοικοι της Λίμνης – Ζητούν εξηγήσεις για την καταστροφή

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων της Εύβοιας για την καταστροφή που βλέπουν να συντελείται.

Κάτοικος της Λίμνης, ο οποίος παρέμενε στο σημείο προσπαθώντας να διασώσει την περιουσία του μίλησε στο MEGA και τα όσα είπε συγκλονίζουν. «Κάθε χρόνο συμβαίνει αυτό. Όλοι λένε πρώτα η ζωή, βεβαίως είναι η ζωή, αλλά τις καταστρέψανε τις ζωές με την ανεπάρκειά τους».

Άλλοι κάτοικοι σημείωσαν ότι «δεν φάνηκε κάποιο πυροσβεστικό και ούτε έγιναν ρίψεις από τα εναέρια μέσα. Τα μέσα πήγαν αλλού». Επίσης, υπογράμμισαν ότι μόνοι τους προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους έχοντας μόνο τη βοήθεια των εθελοντών. «Παιδάκια 17 και 18 χρονών προσπαθούν. Η πυροσβεστική που είναι;» αναρωτήθηκαν και ζήτησαν απαντήσεις για τον συντονισμό και το σχεδιασμό.