Τετάρτη 05.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Επίσκεψη και επαφές Γιούνκερ για στήριξη της Ελλάδας

20.06.2016
Αθήνα
Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.
Εν όψει της επίσκεψή του, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Euronews ότι «η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς της Ελλάδα». Επίσης, έκανε λόγο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς και για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Στην ίδια συνέντευξη είπε ότι ο ίδιος έδωσε σκληρή μάχη ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και πως «από το καλοκαίρι του 2015 κανένας δεν μιλάει στα σοβαρά για Grexit».
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε στη συνέντευξή του πως «πρέπει να υποστηρίξουμε τις χώρες του μετώπου, όπως η Ελλάδα, και προσπαθούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα όσο περισσότερο μπορούμε».
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 11:00 και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης.
Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Το βράδυ της Τρίτης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής.
Κατά τις πληροφορίες, ο ΣΕΒ θα ζητήσει από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).