Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αυξάνεται το όριο ισχύος για την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ για εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) στο διασυνδεδεμένο δίκτυο σε όλη την επικράτεια από 1 MW σε 3 ΜW.
Το net metering αφορά στην κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή από έναν φωτοβολταϊκό σταθμό σε συνδυασμό με τον συμψηφισμό της παραγόμενης με την καταναλισκόμενη ενέργεια ο οποίος γίνεται ανά τριετία.
Αξίζει να αναφερθεί πως για σταθμούς ισχύος έως 10,8kW για τριφασικές παροχές και μέχρι 5kW για μονοφασικές παροχές, προβλέπεται η δυνατότητα σύνδεσης με ενέργειες του ενδιαφερόμενου και απλή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ. Με τη συγκεκριμένη διάταξη, επιταχύνεται η εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών σταθμών, όπως εκείνων που τοποθετούνται στις στέγες σπιτιών και επαγγελματικών κτιρίων.
Πρόκειται για σημαντική απόφαση δεδομένου πως δίνεται η δυνατότητα στις βιομηχανίες και σε άλλες ενεργοβόρες δραστηριότητες να καλύψουν τις ανάγκες τους με πράσινη ενέργεια, περιορίζοντας το κόστος τους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.