Παρασκευή 14.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η Ελλάδα εκπέμπει SOS

02.01.2017

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D., Πολιτευτής Τρικάλων.

Μετά από 7 χρόνια πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και σκληρής λιτότητας , από την εποχή της μεταπολίτευσης , η πατρίδα μας είναι έρμαιο των πολιτικών επιλογών της σημερινής συγκυβέρνησης και των άγριων διαθέσεων των δανειστών. Λένε πως είμαστε κοντά να στο να πάρουμε την… ευθεία και να έρθουν οι επενδύσεις , που θα δημιουργήσουν ένα καλό αναπτυξιακό κλίμα. Όσο αληθινό και αν φαίνεται αυτό και όσο και αν δημιουργεί κάποια ελπίδα άλλο τόσο δύσκολο είναι το να αφήσουμε πίσω την σκληρή εποχή μόνο σε 1,5 χρόνο περίπου.

Οι προϋποθέσεις που θα καθορίσουν την περαιτέρω πορεία μας μέσα στο 2017 , είναι πολλές με πρώτη και κυριότερη την πολιτική σταθερότητα. Όταν , όμως , έχεις να κάνει με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , που πρώτον δεν έχουν καμία πολιτική συνάφεια , που ο ένας χώρος είναι αριστερός και ο άλλος δεξιός και που και οι δυο τους δεν έχουν τηρήσει ούτε σε ένα σημείο τα όσα υποσχέθηκαν στο λαό , και φυσικά του έκλεψαν την ψήφο , τότε δεν μπορείς να είσαι ήσυχος και δεν μπορείς να έχεις όνειρα για το μέλλον.

Τα νέα υφεσιακά μέτρα για το 2017 , αφαιρούν αγοραστική δύναμη ύψους 2,5 δις ευρώ μέσω της αύξησης της φορολογίας και 1 δις ευρώ , κυρίως , μέσω της μείωσης των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών. Οι κυβερνώντες κάνουν λόγο για πλεόνασμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό όμως το πλεόνασμα προέρχεται από τη μείωση μισθών , συντάξεων και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Το πλεόνασμα αυτό δεν προέρχεται από την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας αλλά από την μεγάλη φορολογία που έριξαν στο κεφάλι των πολιτών. Δεν πήραν πίσω ούτε ένα ευρώ από αυτούς που λεηλάτησαν την χώρα , από αυτούς που έγιναν πάμπλουτοι από πάμφτωχοι και από αυτούς που έβγαλαν τα κλεμμένα στις τράπεζες του εξωτερικού.

Η απογοήτευση , η ανασφάλεια και η δυσπιστία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωής όσων ζουν στη χώρα μας. Καμπάνα συναγερμού χτυπάει για όλους τους πολιτικούς και περισσότερο γι’αυτούς που συγκυβερνούν γιατί όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει διέξοδος στην κρίση , δεν υπάρχει όραμα και δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος και συνεπής λόγος για το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Δεν μπορούν πλέον οι Τσίπρας-Καμμένος να απευθυνθούν στο εθνικό ακροατήριο. Με αυτά τα δεδομένα στερείται σημασίας η παραμονή στην εξουσία των κομμάτων αυτών. Έτσι φαίνεται πως δεν υπάρχει προοπτική για την Ελλάδα που εκπέμπει SOS.

Η οικονομία παρουσιάζει εικόνα πραγματικής διάλυσης και αυτοί που πάνε στην Ευρώπη ή εμφανίζονται στα ντόπια ΜΜΕ με τα κόκκινα σακίδια στον ώμο και χωρίς γραβάτα είναι επικίνδυνοι λαϊκιστές και γι’αυτό όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο το καλύτερο για την πατρίδα μας. Αρκεί μόνο αυτοί που θα έρθουν να έχουν αλλάξει μυαλό , να έχουν μεταβάλει νοοτροπία , να μη θεωρούν το κράτος φέουδό τους , να μη στηρίζονται στην οικογενειοκρατία , να μη νομίζουν πως οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα και να αγαπούν την Ελλάδα.

Το κύμα φυγής από τη χώρα μας είναι ενδεικτικό της κακής πορείας των πραγμάτων. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν γρήγορα-γρήγορα τα βιβλία τους και φεύγουν από την Ελλάδα. Τους τελευταίους μήνες 8 χιλιάδες εταιρίες μετανάστευσαν για Κύπρο , Αλβανία , Βουλγαρία και Ρουμανία. Περίπου 104 χιλιάδες επιτηδευματίες κατήργησαν τα μπλοκάκια τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις τρομερά αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές , ενώ οι μεγάλη μετανάστευση 400 χιλιάδων γιατρών , δικηγόρων , μηχανικών , οικονομολόγων , νοσηλευτών , εκπαιδευτικών και ειδικευμένων τεχνητών στα πέρατα της οικουμένης φανερώνει την τραγική θέση της κοινωνίας μας.

Δυστυχώς , η χώρα βυθίζεται και ο Τσίπρας χτενίζεται , συνεπικορούμενος από τον αποκληθέντα <<μπούλη>> , δηλαδή τον Πάνο Καμμένο. Πρέπει να αλλάξουμε γιατί διαφορετικά θα βουλιάξουμε.