Δευτέρα 17.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Οριστικό; Κλειδώνουν για 9 Απριλίου οι εκλογές

13.02.2023

 

Πληθαίνουν οι διαρροές από το Mέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός έλαβε την οριστική του απόφαση για την ακριβή ημερομηνία της κάλπης.

Ο κύβος, λοιπόν, ερρίφθη, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να διαλύσει τη Βουλή στις 10 Μαρτίου -σενάριο που προ εβδομάδων είχε αναφέρει η στήλη- και να ανακοινώσει εκλογές για τις 9 Απριλίου, την Κυριακή των Βαΐων!

Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης τουλάχιστον έως τη Μεγάλη Τετάρτη, υπό την προϋπόθεση ότι Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν θα εξαντλήσουν τις εντολές που θα λάβουν και ο Ανδρουλάκης θα εξαντλήσει το τριήμερο που δικαιούται. Ενώ το Πάσχα θα μας βρει με το ψήσιμο του αρνιού και τις διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό που θα ορίσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση που χρειαστούν δεύτερες εκλογές, τότε αυτές θα διεξαχθούν ή στις 14 ή -το πιθανότερο- στις 21 Μαΐου.

Πάντα σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες ο πρωθυπουργός πείστηκε ότι πρέπει να διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο, με τον Γκρίνμπεργκ να επιμένει ότι η παρούσα συγκυρία είναι η ευνοϊκότερη για το μέγαρο Μαξίμου και πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι δυνατή η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

[fbcomments]