Παρασκευή 09.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνελήφθη αστυνομικός μετά από καταγγελία ανήλικης για ασέλγεια

30.07.2022

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, κατόπιν εντάλματος σύλληψης, αστυνομικός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Προηγήθηκε καταγγελία ανήλικης και των γονέων αυτής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής αθλήματος, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη ενώ τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Σοκάρουν οι πληροφορίες

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Όπως υποστηρίζει η μητέρα της ανήλικης, η οποία πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την αποπλάνηση της κόρης της, όλα ξεκίνησαν τον Γενάρη μέσα από την ομάδα βόλεϊ την οποία προπονεί ο 53χρονος.
Εκεί, ο φερόμενος ως δράστης προσέγγισε την ανήλικη μαθήτρια και την έπεισε να συνάψει σεξουαλικές σχέσεις μαζί του. Αυτό διήρκησε τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Μάιο όταν ο 53χρονος άρχισε να ζητά από την 14χρονη βίντεο ερωτικού περιεχομένου μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.
Όταν η μητέρα της αντιλήφθηκε πως ο αστυνομικός έχει αποπλανήσει την κόρη της μέσα από μηνύματα τα οποία είχαν ανταλλάξει με τον 53χρονο πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και τον κατήγγειλε.
Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και από την έρευνα προέκυψε πως ο 53χρονος έχει ασελγήσει και σε μια ακόμη ανήλικη.
«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για όσους δεν τιμούν τη στολή τους», διαμήνυσε νωρίτερα ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.