Πέμπτη 20.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

“Εφυγε από τη ζωή ο 44χρονος Γιάννης Ασπρούδης

04.09.2019

Έχασε την μάχη για την ζωή ο ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος Γιάννης Ασπρούδης, σε ηλικία 44 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο λιμεναρχείο Χίου και ήταν μέλος του πληρώματος του ναυαγοσωστικούς σκάφους 518, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων διάσωσης και περισυλλογής προσφύγων και μεταναστών σε όλη την διάρκεια της προσφυγικής κρίσης στα νησιά του Αιγαίου. Ο Γιάννης Ασπρούδης ήταν Τρικαλινής καταγωγής (η μητέρα του ήταν από τα Τρίκαλα) και διατηρούσε στενούς δεσμούς με την πόλη.

Ο Γιάννης Ασπρούδης τον Ιανουάριο του 2019 υπέστη ανακοπή καρδιάς και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο Χίου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών, όπου όλους αυτούς τους μήνες παρέμενε σε κώμα στην εντατική.

Στο ΝΝΑ έκτοτε ο 44χρονος Λιμενικός δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, παρά τις προσπάθειες που έγιναν. Η εξοδιος ακολουθία το Σάββατο στις 17.00 στον Άγιο Ιάκωβο Πόλεως Χίου.Ο άτυχος λιμενικός, ο οποίος υπηρετούσε πολλά χρόνια στη Χίο, είχε παντρευτεί Χιώτισσα, με την οποία είχαν αποκτήσει ένα αγόρι, ηλικίας σήμερα 14 ετών.